x

Počela regionalna humanitarna kampanja ``Kad se srca slože``!

Izvođenjem nedavno snimljene pjesme ``Love people``, dječiji hor Superar BiH iz Srebenice i pop legenda Mladen Vojičić Tifa obilježili su sinoć u Sarajevu početak regionalne humanitarne kampanje ``Kad se srca slože``. Kampanja je direktan poziv na donacije za pomoć žrtvama skorašnjih polava i pomoć za četiri muzičke škole koje su pretrpile ozbiljnu štetu u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Ova inicijativa dječijeg hora i organizacije ``Bauern helfen Bauern`` vrlo brzo je dobila podršku mnogih muzičkih zvijezda iz regiona, koje su sa dječijim horom snimile ``Love people`` singl i spot.

 

- Kada je ova ideja za kampanju došla do Superar BiH, bili smo veoma sretni da ponudimo podršku i ohrabrenje jer vjerujemo da su prekogranična pomoć i solidarnost veoma potrebni u regionu, naročito u teškim vremenima - kazala je Doraja Eberle, predsjednica organizacije ``Bauern helfen Bauern``.

 

Među pjevačima koji su se pridružili inicijativi su oni koji su ostavili trag u historiji pop i rok scene regiona, poput Alena Islamovića, Mladena Vojičića Tife i Jasne Gospić, ali i zvijezde kao što su Maid Hećimović, Igor Vukojević, Dragana Kajtazović, Ivana Kindl, Ivana Husar i mnogi drugi.

 

- Muzika i solidarnost su dio svakodnevnih života više od 120 djece uključene u Superar BiH i željeli smo da muziku iskoristimo kao poziv na pomoć muzičkim školama u Doboju, Maglaju, Guniji i Obrenovcu - istakao je Ismar Porić, koordinator Superar BiH.

(Dnevni avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.