x

Počele prijave za Sportske igre mladih!

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini nastavlja se i ovog ljeta. Sedme BH Telecom Sportske igre mladih, najveći sportski događaj za dječake i djevojčice, u preko 30 bh. gradova, uljepšat će ljeto brojnim mališanima.

Predsjednik Igara u BiH, Haris Deliahmetović, naglasio je da Sportske igre mladih promovišu način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fer plej kao alternativa svim negativnim trendovima današnjice koja se održava na djecu i mlade u BiH.

 

„Sportske igre mladih su osnovane kao platforma za propagiranje sportskog načina života među djecom i mladima širom Bosne i Hercegovine i cilj nam je prenijeti duh Igara u što veći broj bh. gradova te omogućiti djeci da se, potpuno besplatno, zabave, druže i uče prave vrijednosti kroz sport i fer plej“ izjavio je Haris Deliahmetović, predsjednik organizacionog odbora Igara u BiH. 

 

Prijave za sve turnire BH Telecom Sportskih igara mladih, moguće se su do termina takmičenja u pojedinom gradu, a svi zainteresovani, mogu se prijaviti putem web stranice www.igremladih.ba ili direktno na broj telefona 033/711 930. 

 

Takmičenja se ove godine održavaju u dvije starosne kategorije: 2002. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi, a SIM-ovci će imati priliku da izaberu omiljeni sport i pokažu svoje vještine u: nogometu, košarci, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, tenisu, stonom tenisu, atletici, šahu te igri između dvije vatre. 

 

SIM porodici se ove godine pridružio i najveći domaći trgovački lanac „Bingo“ u cilju pružanja podrške djeci i mladima da ljeto provedu uz zabavu, druženje i učenje te u fer i sportskom duhu.

 

„Izuzetna nam je čast što je i naša kompanija u 2017. godini postala srebreni sponzor Sportskih igara mladih i što imamo priliku pružiti podršku mladima koji će učestvovati u Igrama. Cijeneći načela i ciljeve ove izuzetne organizacije, pozivamo sve naše mlade sugrađane za koje su namijenjene ove Igre, da se prijave i kroz zdrav i sportski način rade na sebi i steknu nova prijateljstva„ istakli su iz Binga. 

Igre u Hrvatskoj, ove godine, otvorio je 12. maja u Prelogu,  gospodin Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, a igre u Srbiji počele su u Beogradu takmičenjem u Igri između dvije vatre. 

 

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Edin Džeko, Mirza Teletović, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Eriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević i mnogi drugi.

 

Zabavu i veliki broj SIM osmijeha, možete pratiti na Facebook stranici „Sportske igre mladih BiH“, putem Instagram profila Igara, @igremladih_bih ili putem Viber Public Chata „Sportske igre mladih BiH“. 

 

Priključite se i Vi najljepšoj sportskoj priči u BiH i saznajte zašto su Igre zakooooon!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.