x

Počelo snimanje domaće serije ``Dobrodošli u Orient Express``!

Snimanje prvih epizoda domaće igrane serije ``Dobrodošli u Orient Expess``, u realizaciji producentske kuće Depo i Pink BH, počelo je jučer u Sarajevu. Serija se radi prema ideji i konceptu redatelja i producenta Jasmina Durakovića, scenarij potpisuje Dževad Hadžić, a oko sebe okuplja atraktivnu glumačku ekipu iz BiH i regije. 

Među glavnim protagonistima su Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina i brojni drugi. 

 

Redatelj serije Jasmin Duraković istakao je na konferenciji za novinare u Sarajevu da je u BiH jako teško snimati igranu produkciju, ali da je bh. građanima itekako potreban humor da bi prebrodili ekonomsku krizu i svakodnevnicu. 

 

Također je dodao da serija okuplja ogroman tim profesionalaca koji imaju bogato iskustvo u radu ove vrste. 

 

``Snimanje serije je skupo, ali ako dobro odradite posao, onda je to isplativo``, poručio je Duraković. 

 

Glumac Emir Hadžihafizbegović kazao je da se radi o dobro okupljenoj energiji te da ga raduje što će konačno moći raditi s poznatim bh. glumcem Mirvadom Kurićem. 

 

``Nadam se da ćemo napraviti kvalitetnu stvar, jer je divno raditi s ljudima koji imaju ovako bogato iskustvo, ali i s onima koji tek uče ovaj posao``,  zaključio je. 

 

Glumac Mirvad Kurić također je zahvalio kolegama koji su pridonijeli da atmosfera na setu bude jako vesela. 

 

Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom hotelu koji pokušava da nađe svoju priču u tranzicijskom novom vremenu. 

 

TV premijera i prikazivanje serije na Pink BiH planirano je od 1. aprila, dok će prije televizijske premijere uslijediti digitalno prikazivanje serije putem Depo Zone.

(Fena)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.