x

Počeo Bike fest u Tuzli!

Jučer je na tuzlanskoj Pannonici počela velika bajkerska manifestacija ”Bike Fest Pannonica Tuzla 2016” u kojoj učestvuje više od 300 moto klubova, a za tri dana trajanja festa pripremljen je i bogat muzički i zabavni program.

Bike Fest počeo je jučer otvranjem kampa i dočekom gostiju, a od 20 sati svirala su tri benda Kontrast, S.T.R.A.J.K. i Queen Real Tribute.

 

Danas, u subotu, od 14 sati posjetioce očekuje dnevni program sa DJ pjena partijem, Bikini Bike Wash, Stunt show-om, bajkerskim igrama i takmičenjima, a navečer će, nakon podjele nagrada i uručivanja zahvalnica, nastupiti slavna grupa Zabranjeno pušenje.

 

Kao njihova predgrupa nastupit će srebrenički bend Generacija bez kompasa, te grupa Full House.

 

Osnovni cilj ove manifestacije je širenje avanturističkog turizma i pokazivanje turističke ponude grada i države u koji MK Tuzla tokom ove trodnevne manifestacije dovede više hiljada gostiju sa prostora bivše Jugoslavije, Austrije, Italije, Njemačke, Mađarske.

 

U kompleks Panonskih jezera ulaz za bajkere je slobodan sva tri dana, dok se ulaz za građanstvo danas naplaćuje 5 KM. Ulaz na koncerte je na istočnoj kapiji Pannonice sa parkinga kod benzinske pumpe Ina.

 

tekst: festival.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.