x

Počeo Sajam organske proizvodnje u Zenici!

U organizaciji Organske Federacije Bosne i Hercegovine, danas, 12. septembra 2017. godine, počeli su „11. dani organske proizvodnje“.

Sajam se održava na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici u utorak i srijedu, 12. i 13. septembra 2017.godine.

 

Za agenciju Anadolu Agency (AA), Sejad Herceg, predsjednik Saveza organskih proizvođača Federacije Bosne i Hercegovine i vlasnik organske proizvodnje „Herceg“ rekao je kako ovakve manifestacije služe za promociju organskih proizvoda u vremenima bez poticaja i podrške.

 

- Već 11 godina radimo ovu manifestaciju kako bi predstavili organsku proizvodnju, te da na taj način pomognemo privrednim proizvođačima u ovim teškim vremenima bez poticaja, bez zakona i bez mnogih drugih subvencija u poljoprivredi.

 

Uspijevamo, ipak, da našim građanima ponudimo proizvode, te pomognemo proizvođačima da iznesu svoje proizvode, brendiraju ih i standardiziraju svoju proizvodnju. Ove manifestacije su pokazale da je to jedna promocija proizvoda i kroz samu preradu proizvoda i ponudu na tržištu dobijamo veću vrijednost u proizvodnji i uspijevamo da ostanemo na tržištu. Podrška u vidu subvencija i poticaja izuzetno je mala -, rekao je, pored ostalog, Herceg.

 

Na Sajmu organske proizvodnje učestvuje 30 izlagača iz cijele Federacije BiH, iz mjesta poput Travnika, Gradačca, Kaknja, Gračanice, a među njima i 16 izlagača iz Zenice, a građanima se nude proizvodi poput organskih čajeva, proizvoda od meda, mliječnih proizvoda, te drugi proizvodi proizvedeni na način organske proizvodnje.

 

Tekst: Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.