x

Počeo trodnevni basketaški turnir UBM!

Zeničko naselje ``Mokušnice`` od danas je centar pažnje cijelog grada i šire, budući da je Udruženje za sport i kulturu ZOP i ove godine priredilo tradicionalni basketaški turnir UBM.

O njegovoj veličini najbolje govori podatak da se nalazi na listi FIBA 3×3 turnira, a organizatori su proširili kapacitete turnira na UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole.

 

Posjetioce ove godine, pored takmičenja u košarci 3×3, u jutarnjim satima očekuje sportsko - edukativna manifestacija ``DOBRA STRANA ULICE`` za mališane predškolskog i školskog uzrasta.

 

Kvalitet Uličnog basketa Mokušnice, pored mnogih domaćih ustanova i firmi poput BH Telecoma, prepoznat je i od strane Njemačke Ambasade i NATO-a.

 

Upravo će zahvaljujući njima biti omogućeno mališanima na Dobroj strani ulice sportske rekvizite i poklone.

 

Organizatori su počastvovani i dolaskom zamjenika njemačkog ambasadora Christian Sedat i zapovjednice NATO štaba Sarajevo Giselle Wilz, koji su jutros prisustvovali na otvaranju sportske manifestacije.

 

U prijepodnevnim satima, najmlađi učesnici bili su u prilici družiti se sa nekim od košarkaša, naučiti neke osnovne elemente košarkaške igre, dok se od 13 sati svaki dan igra turnir za osnovce, srednjoškolce i studente. Valja istaći da se utakmice u konkurenciji seniora 3X3 igraju od 18 sati.

 

Danas i sutra igraju se utakmice po grupama i nokaut faza, dok će se u nedjelju igrati utakmice za plasman. Vrijedi istaći da se u školskom dijelu turnira prijavljeno 35, dok je u seniorskoj konkurenciji prijavljeno 13 ekipa.

 

Ove godine pobjednika u FIBA 3×3 Endorsed Seniori kategoriji očekuje nagrada u iznosu od 1200 KM, dok drugoplasirani i trećeplasirani će dobiti po 500 KM i 300 KM. Pobjednici UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole očekuju odlične robne nagrade. Pobjednik u šutiranju trica bit će nagrađen sa novčanom nagradom. Pobjednik testa vještine će biti nagrađen robnom nagradom. Za pobjednike takmičenja slobodna bacanja obezbijedili smo nagrade prijatelja projekta.

 

tekst : 072info

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.