x

Podravkino srce kuca za Sarajevo Film Festival: Tradicionalna Podravkina večer za goste 22. SFF-a!

Podravkina večer za goste Sarajevo Film Festivala i  Podravke na Festivalskom trgu, obilježila je pretposljednju noć ovogodišnjeg, 22. po redu, Sarajevo Film Festivala. Znatan broj uzvanika – filmskih stvaralaca, poslovnih partnera, suradnika i prijatelja Podravke i SFF-a, okupljenih uz bogatu gastronomsku ponudu specijaliteta Podravkinih promotora kulinarstva, uživalo je u filmskom ozračju kojim se Sarajevo ponosi više od dva desetljeća.

Podravkina večer bila je sjajna prilika za proslavu višegodišnjeg partnerstva sa Festivalom koje je neupitno doprinijelo razvoju kulturnog i društvenog života u Bosni i Hercegovini, te potpomoglo da Sarajevo Film Festival opstane kao jedan od  najkvalitetnijih i najuglednijih filmskih i festivalskih događaja u regiji.

 

„Zadovoljstvo nam je i čast biti dio iznimne priče o posvećenosti stvaranja dobre tradicije koja, evo već 22. godinu, opstaje i privlači veliki broj svjetski poznatih filmskih stvaralaca i ljubitelja filmske umjetnosti u naše krajeve. Dok s nestrpljenjem iščekujemo vijest ko će to, ove godine ponijeti sa sobom Srce Sarajeva - nagradu najznačajnijeg međunarodnog filmskog festivala u regiji i dok srce Podravke ostaje uz SFF, pozivam vas da uživate večeras i zahvaljujem se, u ime cijelog Podravkinog tima, što ste nam se pridružili u proslavi ovog važnog parnerstva”, rekao je prisutnima u svome obraćanju Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH, te najavio jednako slasnu završnicu - kulinarski spektakl Podravkinih promotora kulinarstva tijekom završnog festivalskog ručka u subotu, 20. kolovoza. 

 

“Moram reći da nam je partnerstvo s Podravkom dragocjeno iz mnogo razloga. Prvo, uz Sarajevo Film Festival su skoro od samog početka i u svakom trenutku pouzdan partner, podržavajući Festival na različite načine ali bez zadrške i sa srcem. To srce koje nas spaja podsjeća da stvari koje vrijede povezuje više od posla, više od interesa i mnogo onog što je ima veze sa tradicijom stvaranja – bilo da je u pitanju filmska umjetnost ili umjetnost stvaranja najboljih ukusa iz Podravkine kuhinje,” rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

 

Kao i dosadašnjih godina, za najfinije zalogaje na Festivalu zaduženi su Podravkini promotori kulinarstva koji se trude ugoditi i najzahtjevnijim nepcima gostiju kroz degustaciju jela pripremljenih sa Vegetom i Podravka temeljcima. Poslednji, subotnji dan 22. Sarajevo Film Festivala ovi vrsni znalci kuhinje, priredit će kulinarski šou u periodu od 13:00 do 15:00 sati a sve što skuhaju tijekom spektakla, degustirati će posjetitelji Festivala. 

 

Podravka je i prethodnih godina davala podršku Sarajevo Film Festivalu, kroz SARAJEVO GRAD FILMA - fond za podršku realizaciji  kratkih i dugometražnih igranih mikrobudžetnih filmova, a ove je godine, osim Podravkine tradicionalne večeri i završnog festivalskog ručka, posebna pažnja posvećena dječjem programu Festivala na kojemu je Lino obilježio tri najzanimljivije dječje projekcije za najmlađe ljubitelje sedme umjetnosti. 

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.