x

Pogača s kajmakom!

Sastojci za pogaču

  • 350 ml tople vode
  • 600 g brašna
  • 1 suhi kvasac (7 g)
  • 120 g masti
  • 1 kašika soli
  • mljeveni biber

za premazivanje:

  • oko 200 g kajmaka
  • i još 1 bjelanac, sjmenke po izboru

Priprema

  1. sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata.
  2. uzašlo tijesto razvaljati u pravokutnik te ga premazati trećinom kajmaka
  3. uviti ga u rolat, a rolat  smotati u obliku puža, pokriti ga i ostaviti 15-tak minuta odmarati
  4. ponovno ga (sada uzašli puž) razvući u pravokutnik, premazati kajmakom, uviti u roladu, zamotati opet u obliku puža...neka odmara 15 minuta....ovo ponoviti još jednom te ga prebaciti u lim za pečenje i neka odmori još 15 minuta
  5. premazati ga bjelancom, posuti sjemenkama i staviti u pećnicu ugrijanu na 190°C i neka se peče 40-tak minuta 

 

Izvor: recepti.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.