Pogača s kajmakom!
Sastojci za pogaču
- 350 ml tople vode
- 600 g brašna
- 1 suhi kvasac (7 g)
- 120 g masti
- 1 kašika soli
- mljeveni biber
za premazivanje:
- oko 200 g kajmaka
- i još 1 bjelanac, sjmenke po izboru
Priprema
- sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata.
- uzašlo tijesto razvaljati u pravokutnik te ga premazati trećinom kajmaka
- uviti ga u rolat, a rolat smotati u obliku puža, pokriti ga i ostaviti 15-tak minuta odmarati
- ponovno ga (sada uzašli puž) razvući u pravokutnik, premazati kajmakom, uviti u roladu, zamotati opet u obliku puža...neka odmara 15 minuta....ovo ponoviti još jednom te ga prebaciti u lim za pečenje i neka odmori još 15 minuta
- premazati ga bjelancom, posuti sjemenkama i staviti u pećnicu ugrijanu na 190°C i neka se peče 40-tak minuta
Izvor: recepti.hr/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.