x

Poginuo u potjeri: Policajac stradao jureći lopove!

Srbijanski policajac Nenad Stojadinović nastradao je, a njegov kolega Vladimir Radujko je u teškom stanju nakon udesa koji se dogodio tokom policijske potjere za lopovima na Smederevskom putu, prekučer oko 5 i 30.

U saobraćajnoj nesreći učestvovalo je jedno policijsko vozilo i kamion za razvoz hljeba. Kako javlja Blic, policijski auto se kretao iz pravca Beograda. U pitanju je bila policijska potjera, a policajci su bili u civilu.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova porodici stradalog kolege izražava najdublje saučešće.

 

– Policajci su jurili neke lopove, međutim pošto je kolovoz bio klizav, izgubili su kontrolu nad vozilom – prepričavaju užasan događaj mještani opštine Grocka.

 

Do nesreće na Smederevskom putu došlo je tokom potjere za dva automobila, u kojima su se nalazili osumnjičeni za krađu vozila. Tom prilikom uhapšena su dvojica osumnjičenih, A.Š. (18) i D.N. (29), a dva ukradena vozila su pronađena, potvrđeno je iz MUP-a.

 

– Naše ekipe su izašle na teren i mogle da konstatuju smrt jedne osobe, dok su još dvije kao teško povrijeđene prevezene u Urgentni centar i trenutno su na odjeljenju reanimacije – rečeno je iz Hitne pomoći Grocka.

 

Izvor: Fokus.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.