x

Pogledajte kako izgleda novi Porsche Cayenne!

Nekoliko dana prije zvanične promocije na internet su ``procurile`` fotografije na kojima se može vidjeti kako izgleda posljednje izdanje SUV-a koji je, svojevremeno, spasio Porsche.

Nakon nekolicine špijunskih fotografija i zvaničnih teasera koje je objavljivao sam Porsche, na internetu su se pojavile fotografije na kojima se može vidjeti kako izvana i iznutra izgleda treća generacija Porscheovog SUV-a Cayenne čija je svjetska premijera zakazana za 29. avgust.

 

I dok je prednji kraj novog Cayenna popriličan redizajn modela koji je na odlasku, zadnji dio Porscheovog SUV-a u potpunosti je novi i nekolicinom detalja podsjeća na aktuelno izdanje modela Panamera. Izraženiji je i zadnji spojler na petim vratima, a pored dvostrukih završetaka izduvnog sistema u slučaju najsnažnijih verzija očekuju se i adekvatni četverostruki završeci. Tu su, naravno, i novodizajnirani točkovi.

 

Izmjene u kabini uključuju veći centralni display multimedijalnog sistema, a dizajneri u Porscheu potrudili su se da sve komande učine maksimalno preglednim i jednostavnim za rukovanje. Kožne obloge bež boje koje su kombinovane s crnim detaljima samo su jedna od mnogobrojnih ponuđenih kombinacija za oblaganje kabine.

 

Novi Porsche Cayenne zasnovan je na grupacijskoj MLB Evo platformi koju dijeli s modelima Audi Q7, Bentley Bentayga, a na kojoj je zasnovan i novi VW Touareg koji će uskoro biti predstavljen. Cayenne će se u početku ponuditi s poznatim V6 i V8 turbo benzinskim motorima, a ljubitelji dizelskih opcija ipak će morati malo da sačekaju.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.