x

Pogledajte kako izgleda samovozeći automobil na kojem radi Apple!

Sudeći prema objavljenom sadržaju, Appleov samovozeći automobil razlikuje se od onog modela koji je prvi put viđen u Silicijskoj dolini prije nekoliko mjeseci. Appleov autonomni automobil sada izgleda kao da je opremljen standardnim senzorima i hardverom, uključujući šest LIDAR senzora, nekoliko radara i veliki broj kamera. Prema mišljenju stručnjaka, vrlo je zanimljivo vidjeti kako su na Appleovom vozilu drugačije spojeni i montirani senzori, nego kod drugih autonomnih automobila.

 

Video na Twitteru objavio je MacCallister Higgins, suosnivač startupa Voyage za razvoj samovozećih automobila. Higgins je u opisu videa Appleov automobil nazvao ``pravom stvari``.

 

Prije nekoliko mjeseci iz Applea nisu ništa željeli govoriti o razvoju samovozećih automobila, sve dok ih nije razotkrila dozvola za testiranje ovih vozila na javnim putevima u Californiji. Jedan od predstavnika vodeće tehnološke kompanije Tim Cook predstavio je tada Appleove namjere da se upusti u tržište autonomnih vozila. Međutim, Apple se odlučio pozabaviti razvojem tehnologije koja će omogućiti funkcioniranje samovozećih automobila, a ne izradom vozila.

 

Podsjećamo, Apple je pokušavao sklopiti partnerstvo s dva njemačka proizvođača automobila, ali nije uspio zbog neslaganja u vezi sa zaštitom podataka i kontrole. S druge strane, Appleov glavni rival Google ulaže sve napore u razvoj tehnologije za samovozeće automobile.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.