x

Pogledajte kako ubojita Honda Civic Type R ubrzava do 283 km/h!

Nova Honda Civic Type R, ubojica Golfa GTI Clubsport koji je donedavno držao rekord Ringa, osim po zavojima odlično ide i po ravnici što dokazuje i ovaj video.

Nova Honda Civic Type R već se pokazala kao iznimno brz automobil koji zadaje glavobolje vlasnicima puno skupljih i jačih jurilica. Tako između ostalog drži rekord Ringa u kategoriji automobila s prednjim pogonom. Nova Honda Civic Type R koji su neki već prozvali ubojicom Golfa GTI Clubsport (budući da je upravo taj model donedavno držao rekord Ringa koji je Honda skinula), osim po zavojima odlično ide i po ravnici. To dokazuje ovaj video koji je osvanuo na Youtubeu, a prikazuje brzinomjer ovog modela pri ubrzanju od 0km/h pa sve do krajnjih 283 km/h! Pothvat je odrađen na njemačkom Autobahnu gdje nema ograničenja, a mnogi će odmah primijetiti da je spomenuta brzina veća od deklarirane. U Hondi tvrde da je maksimalna brzina 272 km/h, što je vjerojatno i točno budući da brzinomjeri nikad nisu u potpunosti precizni, no u svakom slučaju impresivno je vidjeti kako ovaj 310 KS snažan ``hot hatch`` u jednoj minuti postiže toliku brzinu:

 

Inače treba spomenuti i da se, nakon što je Honda oborila rekord, čeka se odgovor konkurenata, prije svega novog Renaulta koji svoj nedavno predstavljeni Megane RS trenutno naveliko testira po Ringu u nadi da će srušiti rekord paprenog Japanca, no čeka ih težak posao...

 

Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.