x

Pogledajte kompletno Pagani carstvo u ove impresivne četiri minute!

Da je Pagani sagradio veću i novu tvornicu (i salon) nije tolika novost, ali jest video presjeka svih radnji koje su skratili u impresivne četiri minute prikaza. Pagani carstvo u proširenijem (i)zdanju.

Mjesto radnje je grad San Cesario Sul Panaro u talijanskoj pokrajini Emilia Romagna. Provincija Modena. Znači, još jedan oltar za obožavanje i još jedna automobilska poslastica na tom području. I to kakva. Nova tvornica je u pogonu već 5 mjeseci, ali tek je relativno nedavno objavljen video prikaz svakog pojedinog koraka, od prve cigle do završetka tog zdanja u kojem se susreću tehnologija i tradicija. Tako barem oni kažu.

 

Cijeli dizajn kompleksa je maslo dizajnerskog odjela same kompanije Pagani, držali su se beskompromisno svojih principa i filozofije i u ovom slučaju. Horacio Pagani je cijeli projekt prepustio sinovima pa su tako Cristopher i Leonardo bili glavni i odgovorni. Inspiracija je ipak došla od glave kompanije, a ne od sinova. Horacio je ostao zadivljen staklenikom kojeg je ugledao putujući kroz Francusku, a ako pogledate fotke možete slobodno zaključiti kako se vidi lajtmotiv stakla.

 

No nije samo stvar u staklu. Inspirativni staklenik se nalazi ustvari u blizini dvorca jednog od Paganijevih klijenata. Ono što se Paganija dojmilo na stakleniku je još uvijek dosta vidljiva čelična struktura pa je zato to odlučio implementirati u projekt. Slučajno je staklenik djelo slavnog francuskog arhitekta Eiffela.

   

Gledajući ovaj novi kompleks, koji se prostire na pozamašnoj površini nedaleko staroga, može se vidjeti kako je zapravo Horacio Pagani daleko dospio. Kad čovjek u tako mladim godinama postane glavni inženjer u Lamborghiniju, pomislilo bi se da bi se vjerojatno zadovoljio takvim poslom iz snova i malo ulijenio u više nego ugodnoj poziciji. No ne i Pagani. Očito je da se odvajanje i lovljenje svojih snova i svog načina rada itekako isplatilo.

 

Po svemu sudeći, nova Pagani utvrda izgleda kao pravi mamac za turiste, fanove i ine znatiželjnike. Duže i kraće ture provode ljude ne samo po salonu, nego i dajući im dašak uvida u to kako radnici pedantno rade na autima. A napokon, te aute je upravo i proslavila pedantnost izvedbe, predanost i strast. Ima li boljeg načina za potrošiti koji eurić, nego da se ugađa očima gledajući neke od najljepših auta uopće?

 

Gledajući video imamo prilike škicnuti cijeli proces, od početka do kraja, a i na koji tren uhvatiti Huayru Benny Caiolu. A to uopće nije loše. Uopće.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.