x

Pogledajte novi spot Mirze Šoljanina za pjesmu ``Tamna strana``!

Sa pjesmom „Tamna strana“ Mirza Šoljanin je prošle godine briljirao na Ohridskom festivalu. Pjesma autorice Lejle Terović dobila je nagradu za najbolji  tekst i osvojila 3. mjesto u ukupnom plasmanu  Ohridskog festivala. Za odličnu produkciju pjesme i još bolji aranžman pobrinuo se Arel Češljar. Pjesma se pokazala izuzetno kvalitetnom i slušanom, pa je došao red da dobije i svoj video zapis.

U spotu, Mirza je sam, sjetan i okružen prazninom i dimom. Odabrana je crna boja, kao simbol tamne strane, a koja može simbolizirati i tugu, uzburkanu emociju i sjećanja koja ujedno pjesma priziva.

 

Ako još niste slušali „Tamnu stranu“ na radiju ili na Internetu, evo nekoliko stihova:

 

Ti sakrij tamnu stranu

ljubavi da se ne vidi

da ne pricaju i o tebi

 

Za nasu malu tajnu

svaku noc Boga zamoli

ista sudbina jos jednom

meni nek` se dogodi

 

Mirza je svojim glasom uspio prenijeti osjećaje koje je tako lako pobuditi u svima koji dopuste da ih ova divna pjesma odvede na njihovu tamnu stranu koju rijetko svi mi otrkrivamo.

 

Ova pjesma mogla bi se uskoro naći i na Mirzinom drugom studijskom albumu koji je uveliko u priremi. Posjećamo Mirzin album prvjenac „Poljubi me“ izašao je 2011. godine te ponudio 8 iznimno kvalitetnih pjesama, koje su još uvijek aktuelne i rado slušane.

 

Možemo kazati da se  pjesmom Tamna strana, Mirza najviše približio emociji i atmosferi s prvog albuma. Poslije toga, Mirza je pokazao i svoju vedriju i energičniju stranu, pjesmama Odlazim, Lelo i Duše su se srele, koju je simio s Ninom Badrić te Ters Bosanka s kojom se predstavio na Turkoviziji 2013 godine zajedno sa grupom EFC.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.