x

Pokrenuta TataBrada TV: Gala veče u Srebreniku! (GALERIJA)

U ponedjeljak 23. januara u Srebreniku je upriličena promocija medijske grupacije ``Primat Plus`` u čijem sastavu su novi televizijski kanal ``TataBrada``, radio ``Studio D`` i ``Cityplay``, gradski displej.  Inače, radio ``Studio D`` iz Srebrenika koji ove godine slavi 20. godina rada, godinama je u vrhu liste najslušanijih radio stanica u zoni svog servisa.

Kako u šali kažu uposlenici ove grupacije, "Televizija je, ustvari, radio koji je uspio u životu", tako je nekako logičan slijed bio pokretanje televizijskog kanala, pomalo neobičnog imena "TataBrada".

 

- "Vizionar i prvi čovjek naše grupacije zna zašto baš TATA BRADA, a ja mislim da se iza ovog imena krije vrlo značajna simbolika:  TATA - to je kao, znate ono kad je neko najbolji u svom poslu, za njega kažu on je TATA mata, dok BRADA - simbolizira ozbiljnost. Znamo da su čak i svi veliki filozofi imali brade, tako da smo mi na samom startu ove naše priče sebi  uzeli u zadatak da  vas ozbiljno DOBRO ZABAVIMO!" - kaže PR grupacije Azra Muminović. 

 

Što se tiče programskih sadržaja, TATABRADA će svojim gledaocima ponuditi informaciju, razonodu i zabavu na nešto drugačiji način.

 

- "Zanimljivi ljudi, neobični dogadjaji i priče sa margine će dobiti medijsku pažnju koju zaslužuju, bez obzira na političku, vjersku, etničku ili bilo koju drugu različitost ili polarizaciju. TATA BRADA dolazi u vaše domove sa novim pričama, drugačije ispričanim" - kaže urednik programa Dejan Djedović.

 

Pošto se sve lijepe vijesti prvo podijele sa dragim prijateljima, tako je i menadžment grupacije PrimatPLUS odlučio da vijest o novom poslovnom poduhvatu podijeli sa svojim poslovnim partnerima, za koje su u televizijskim prostorijama priredili prijem i obilazak prostorija, nakon čega su se gosti zaputili u klub Trocadero, gdje je organizovan koktel party uz muziku uživo. 

 

Ovom događaju je, pored ostalih, prisustvovao i prvi čovjek Općine Srebrenik, općinski načelnik Nihad Omerović, koji se kratko obratio prisutnima, čestitao domaćinu na novom poslovnom poduhvatu i poželio mnogo sreće u daljnjem radu, naglasivši da u uspjeh grupacije uopšte ne sumnja, obzirom da je vode mladi, kreativni ljudi koji su se već dokazali u ovom poslu. 

 

Mladi muzičar Dino Bonvivan rekao nam je da se mnogo raduje uspjehu svojih prijatelja: 

 

- "Mene je radio STUDIO D uvijek podržavao i svaki njihov uspjeh doživljavam kao svoj vlastiti. Što se tiče imena televizije ja sam oduševljen! Tako je originalno, drugačije i mislim da će napraviti odličan posao".

 

Među zvanicama smo primijetili i finalistu osme sezone takmičenja "Zvezde Granda" Jasmina Hasića koji nije odolio mikrofonu te je za goste otpjevao nekoliko pjesama. 

 

Posebno interesantan program priredili su mladi momci i djevojke iz Udruženja "Sevdah koncept" koji su svojim interpretacijama sevdalinki oduševili goste a popularni tuzlanski bend “Full House” dodatno je začinio zabavu zvučnim pop rock hitovima.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.