x

Pokušajte izbjeći svađu sa partnerom u ova tri koraka!

Svađe su sastavni dio svake veze. I znamo da vam ponekad muškarci idu na živce, kao i vi njima uostalom ali… Zastanite na sekundu… Možda je bolje da izbjegnete raspravu koja može dovesti do nečega zbog čega ćete se kajati do kraja života.

Zastanite i upitajte sebe: Da li je on svjestan da je pogriješio? Možda radi nešto za šta nema pojma da vama ide na živce, a ako je tako, morate mu to nekoliko puta objasniti. Ako odmah krenete sa svađom, bespotrebno ćete uznemiriti i sebe i njega.

 

Gledajte stvari iz njegove perspektive Možda misli da je u pravu, možda nije siguran, ali smo sigurni da mu namjera nije da izazove svađu s vama. Razmislite da li mu je namjera to da vas razbjesni, ili je jednostavno pogriješio, ne očekujući da će to uticati na vas.

 

Razmislite i o ovome: Možda ste vi pogriješili Naravno da na početku svađe uvijek mislimo da smo u pravu, ali ponekad je upravo suprotno. Prije nego što počnete s jakom vikom, razgovarajte o problemu na smiren način, i dozvolite da pokuša da vam objasni njegovo viđenje situacije . Možda ste vi pogriješili, možda je on, ali dijalog upravo i služi za to da naučimo nešto.

 

Izvor: Tuzlanski.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.