x

Polestar za Volvo dotjerao V40 Carbon!

Početkom mjeseca Volvo je najavio poboljšane motore čije je karakteristike doradio Polestar. Tri tjedna kasnije Šveđani su predstavili prvi model koji pokreće jedan takav agregat. Riječ je o ograničenoj seriji Volva V40 pod nazivom Carbon koja će u prodaju u Finskoj, Francuskoj, Japanu, Nizozemskoj i Švedskoj…

Volvo je upravo predstavio ograničenu seriju modela V40 koja će prva dobiti od strane Polestara dotjerane Drive-E motore. Novi Limited edition V40 Carbon uz modificirani T5 i D4 motor dobit će i ekskluzivne karbonske detalje, jedinstvene 19-colne aluminijske naplatke, podebljane pakete opreme i crvene pojaseve za vezanje putnika.

 

Motori koje je Polestar dotjerao sada su brži i bolje reagiraju na gas. Uz to donose i dotjerane performanse koje ne utječu negativno na potrošnju goriva. T5 benzinac tako sada raspolaže s dodatnih 26 KS i 50 Nm okretnog momenta što znači da je u njega upakirano 256 KS i 400 Nm okretnog momenta dostupnih od 2.000 do 4.500 o/min. Dizelski D4 pak dobio je dodatnih 16 KS i 40 Nm okretnog momenta pa je tu sad 203 dizelska konja i 440 Nm okretnog momenta. sve je to dostupno od 1.500 do 3.500 o/min.

Volvo planira proizvesti 343 primjerka ove posebne serije.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.