x

Policajac iz Ohia pomogao djevojčici da riješi domaći zadatak iz matematike!

Policajci su se znali kroz karijeru susresti s mnogim izazovima, ali policijski službenik iz američke države Ohio, vjerujemo nije ni slutio da će putem Facebooka rješavati domaći zadatak iz matematike, jednoj 10-godišnjoj učenici. 

Sve je krenulo kada se djevojčica Lena Draper javila na zvaničnu Facebook stranicu policijske stanice Ohio, šaljući im apel za pomoć tokom vikenda.

 

- Šta ima? – upitao je policajac BJ Gruber, koji je dobio odgovor da djevojčica ima problema s matematičkim zadatkom.

 

- Imam problema s mojom zadaćom zadaćom. Možete li mi pomoći? - pitala je Lena.

 

Nažalost, nakon što joj je dao tačan odgovor na prvo pitanje, poručnik Gruber je pogriješio kod drugog.

 

Na svojoj Twitter stranici Lenina mama Molly objavila je tok razgovora sa Facebooka između njene kćerke i policajca, što je zaintrigiralo američku javnost, prenosi BBC.

 

Što se tiče Lena, ona sada zna da se ne može uvijek osloniti na policiju da joj pomogne u pisanju zadaće. No, i ovaj rezervni plan zaslužuje pohvalu za snalažljivost.

 

Ipak, ovo nije prvi put da učenici kontaktiraju policiju u riješevanju domaćih zadataka.

 

Prije dvije godine, švedski policajci koji su odgovorili na prijavu 11-godišnjaka o mogućoj provali, na kraju su mu pomogli da napiše domaći zadatak također iz matematike.

 

- Jedanaestogodišnji dječak koji je bio sam kod kuće mislio je da je ušao provalnik. Pokazalo se da nije bio u pravu, ali je bio uplašen i patrola je ostala s njim i pomogla mu s domaćim iz matematike - objavljeno je svojevremeno na službenom profilu policije Stockholma na Twitteru.

 

Patrola je ostala s njim, sve dok nije došla dječakova majka.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.