x

Policija identifikovala napadača: Arkan uhapšen u SAD!

Američka policija identificirala je napadača na trgovački centar u Burlingtonu, u američkoj saveznoj državi Washington, u kojemu je ubijeno petero ljudi, utvrdivši da je riječ o osobi turskog porijekla. Policija je objavila kako je riječ o 20-ogodišnjem Arkanu Cetinu, stanovniku obližnjeg gradića Oak Harbour, koji je uhapšen 24 sata nakon napada. 

Ured FBI-ja u Seattleu saopštio je kako nema dokaza da napad ima terorističku pozadinu. Napadač je u petak navečer u trgovačkom centru Cascade Mall zapucao iz puške, ubivši četiri žene i jednog muškarca, saopštila je ranije policija.

 

Napadač je potom pješice pobjegao.  Policija je ranije napadača opisala kao Hispanoamerikanca, da bi potom utvrdila da je riječ o mladiću rođenom u Turskoj, koji ima stalni boravak u Sjedinjenim Državama.

 

Motiv napada još uvijek je nepoznat, a jedini dostupan podatak za sada je taj da je Cetinova bivša djevojka radila u kozmetičkom odjelu trgovinskog centra, u kojem je napad i izveden.  Burlington je gradić od 8.000 stanovnika i nalazi se 100-njak kilometara sjeverno do Seattlea.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.