x

Položen kamen temeljac kompleksa MUP-a ZDK!

U zeničkom naselju Lukovo polje, jučer je upriličeno svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju kompleksa za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

“Karijera ili profesionalni put policajca je obilježen raznim izazovima, zato je vrlo zahtjevno ukazati na važnost projekta čijem početku danas zajedno svjedočimo. Pored i potpuno neuslovnih prostorija za rad i treninge, policajci iz godine u godinu postižu dobre rezultate i nikada nam ova teškoća nije bila prepreka i izgovor”, istakao je u svom obraćanju policijski komesar Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut, koji se za realizaciju ovog projekta zahvalio bivšem gradonačelniku Zenice Husejinu Smajloviću, Ličini Hazbi, Geosondi, uposlenicima JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” Sonji Kulenović, Azri Arnautović i direktoru Mirsadu Helegu, Semiri Karić, Rifatu Deliću i Hajrudinu Žiliću, Skupštini ZDK, kao i Vladi ZDK.

 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je svjesna u kakvim uslovima radi policija, istakao je premijer ZDK Miralem Galijašević.

 

“Prije svega želim da uputim čestitke policajcima koji su postigli značajne rezultate u ovoj godini. Maksimalno su bili angažovani u rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela. Vlada je zauzela stav da se policiji moraju obezbijediti što bolji radni uslovi, od uniforme, vozila do materijalno-tehničkih sredstava. Zbog toga smo i usvojili plan sredstava za iduću budžetsku godinu”, izjavio je Galijašević.

 

Osim svečanog polaganja kamena temeljca, premijer Galijašević je uručio ključeve za 15 vozila Semiru Šutu, a koja su obezbijeđena ovom ministarstvu.

 

Kompleks za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će sadržavati centar za edukaciju policijskih službenika, prostorije za smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralna arhiva. Radi se o izuzetno modernom i funkcionalnom objektu, u čijem sastavu će se, pored navedenog, nalaziti i poligon za taktičku obuku sa tornjem za alpinizam, poligon za obuku sa preprekama, streljana, teretana, bazen namijenjen za ronilačku obuku, trim kabinet, prostorije za smještaj i obuku službenih pasa, prostorije za smještaj službenih konja i mnogi drugi sadržaji namijenjeni za edukaciju i psiho-fizičku obuku policijskih službenika.

 

Kamen temeljac su svečano položili premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikolom Arsenićem i policijskim komesarom Semirom Šutom.

 

Svečanosti su prisustvovali još i ministri Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Skupštine ZDK, Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, direktori i komesari policijskih agencija, delegacija Ambasade Republike Slovenije u BiH, direktor ICITAP-a u BiH Charles W. Bennett, kao i mnogi drugi gosti.

 

Završetak izgradnje kompleksa u Lukovom polju je planirana do kraja sljedeće godine, ukupna vrijednost projekta je 6.273.268 KM, a izvođači su Almy, Arel i Almy gradnja.

 

Tekst: Radio zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.