x

Položeno cvijeće na spomen-obilježje Amni Fazlić!

U okviru Međunarodnog memorijalnog turnira ``Amna Fazlić`` koji se tradicionalno održava već šestu godinu u Zenici, danas je upriličeno polaganje cvijeća na spomen-obilježje tragično stradale košarkašice KŽK Čelik. Tako su ekipe učesnice turnira zajedno sa ocem rahmetli Amne svako na svoj način, minutom šutnje ili učenjem Fatihe, odali počast mladoj košarkašici čiji se život nesretnim okolnostima ugasio 29. marta 2010. godine. 

O sportskoj karijeri 

Podsjetimo, ova juniorska reprezentativka BiH i jedna od najtalentovanijih košarkašica u našoj zemlji trebala je biti uzor mnogih mladih sportista, zbog uzornog ponašanja na terenu i van njega ali i zavidnih rezultata koje je postigla za svojih nepunih 18 godina. U redove Čelika ušla je sa 14 godina, proglašena je za najbolji juniorku na izboru sportiste općine Zenica 2009. godine, a godinu ranije za sportsku nadu grada. 

 

Preminula u zeničkoj bolnici 

Preminula je u Kantonalnoj bolnici Zenica u noći sa 28. na 29. mart usljed povreda zadobivenih u nesreći, koja se dogodila na dionici pruge koja prolazi kroz Kamberovića polje u Zenici. - Rahmetli Amna krenula je kući, imala je priliku izabrati nekoliko puteva ali se ipak odlučila za ovu prečicu preko pruge. Njeno srce prestalo je kucati, te nesretne martovske večeri ugašeni su njeni snovi, a ja vas molim da vi nastavite slijediti svoje snove i ambicije - poručio je ekipama Nedžad Glibo, glasnogovornik KŽK Čelik. Na ovom emotivnom odavanju počasti u sklopu turnira prosustvovao je i otac stradale košarkašice, koji je također uputio molbu talentovanim košarkašicama da u životu ne biraju prečice do cilja. 

 

tekst : avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.