x

Pomoću ova 2 trika ćete zauvijek ukloniti perut!

Perut nastaje kao posljedica stresa, nesodtatka vitamina B, kao i zbog djelovanja gljivice koja se hrani kožnim uljem. Da biste uklonili bijele mrvice sa kose i sprečili njihov nastanak, poslužite se nekim od ovih trikova.

1. Namirnice za trljanje temena

 

Prije pranja kose tjeme istrljajte mješavinom jabukovog sirćeta i vode u razmjeri  1:2, ostavite da djeluje nekoliko sati, pa dobro isperite i operite kosu na uobičajeni način.

 

Ako imate na raspolaganju tri do četiri svježe grančice ruzmarina, potopite ovo začinsko bilje s litrom prokuvane vode, ostavite da odstoji 24 sata, pa njime tretirajte tjeme. Neka istraživanja su dokazala efikasnost ruzmarina na stimulisanje rasta kose, podsticanje cirkulacije i uništavanje gljivica koje dovode do razvoja peruti.

 

2. Hrana koja sprječava nastanak peruti

 

Na ljepotu vaše kose i tjemena utiče i hrana koju jedete. Ako želite spriječiti nastanak peruti, u jelovnik uvrstite svježi đumbir koji je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima, kao i prirodni `antibiotik` – bijeli luk.

 

Dobar izvor vitamina B su i pšenične klice, kao i sjemenke suncokreta koje možete grickati same, u sklopu hljeba od cijelih žitarica, ili kao dodatak zdravim salatama. Na kraju ne zaboravite jabuke, koje su odlične `strugalice` peruti.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.