x

Pomozimo Aleksandru Beronji iz Bihaća da ponovo prohoda!

Aleksandar Beronja, učenik devetog razreda OŠ ``Harmani II`` iz Bihaća, inače odličan učenik, teško je bolestan.

Kako ističu njegovi roditelji, početkom 2010. godine su primijetili da se Aleksandar teško penje uz školske stepenice pa su se obratili školskoj ambulanti, nakon čega su upućeni u Kantonalnu bolnicu u Bihaću na daljnje pretrage. Nakon pretraga koje su obavljene od strane bihaćkih ljekara, upućen je u Univerzitetski klinički centar Sarajevo gdje mu je urađen detaljni pregled i analiza krvi, ali nažalost nalazi nisu ukazivali na dobro.

 

``Aleksandar je bio zdravo dijete do prije šest godina, takav je upisan i u školu. I onda je odjednom to krenulo. Nismo mogli utvrditi koja je bolest u pitanju, niti njen uzrok. Pogotovo to u Bosni nismo mogli uraditi. Uradili smo sve i svašta. Nema mjesta gdje ga nismo vodili. I iscrpili smo se i fizički i psihički, no bez ikakvih rezultata``, kaže za Klix.ba Miroslav Beronja, Aleksandrov otac.

 

Budući da su ljekari sumnjali da se radi o Dišenovoj distrofiji koja je ustvari najteži oblik mišićne distrofije kod djece, urađene su brojne analize, no do danas nije ustanovljena tačna dijagnoza bolesti i sve je ostalo na sumnji. A Aleksandru je sve gore.

 

``Sa njegovim rastom, tetiva mu se skraćuje, a kičma savija, zbog čega mu rebra udaraju u unutrašnje organe. On jednostavno više nema vremena i sve ovo što radimo je praktično borba sa vremenom``, kaže Miroslav.

 

Aleksandar je sa porodicom u januaru boravio u Njemačkoj, gdje je obavio preglede u jednoj privatnoj klinici. Tu je konstatovano da je moguće izvršiti operativni zahvat, i to što prije, nakon kojeg bi Aleksandar mogao hodati. Ipak, operacija košta 21.400 eura, koje porodica Beronja nema.

 

U pomoć malom Aleksandru su se priključili svi, ali najviše njegovi školski drugari, te nastavnici škole, koji su počeli sa humanitarnom akcijom prikupljanja novca za njegovo daljnje liječenje.

 

``Mi samo želimo Aci pomoći kako bi otišao na operaciju``, istakli su njegovi školski drugari, inače članovi Vijeća učenika OŠ ``Harmani II`` iz Bihaća, koji su snimili i emotivan video o njihovom bolesnom drugaru.

 

Svi oni koji žele pomoći Aleksandru Beronji mogu to uraditi uplatama na brojeve žiro računa:

 

Za uplate iz BiH

 

Aleksandar Beronja

Transakcijski račun: 3385 0021 7227 1269

Tekući račun: 4055 1385 000

 

Za uplate iz inostranstva:

 

PAY DIRECT TO:

UniCredit bank d.d. Mostar, Bosna i Hercegovina

S.W.I.F.T. UNCRBA22

BENEFICIARY:

Beronja Slobodanka, Alije Đerzeleza 41 Bihać, BiH

IBAN: BA39 3385 0028 6952 5796

 

Za uplate u EUR - Acc: 40483304101

Za uplate u USD - Acc: 40483304102

 

Porodica Beronja je dostupna i na broj telefona 037/223-466 za više informacija.

 

Izvor: klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.