x

Pomozimo djeci Dedović: Nakon što su ostali bez majke, četvero djece ostalo i bez oca!

Prije manje od 3 godine organizacija Pomozi.ba objavila je priču o djeci porodice Dedović koji su tada ostali bez majke. Pokrenuta je akcija kako bi im se pomoglo da prežive taj trenutak. Od ovog ponedjeljka djeca su ostala potpuno sama jer je preminuio u njihov otac.

U 2013. godini Mirsad, Jasmin, Hilmo i Jasmina koji su tada imali 18, 10, šest i tri godine su ostali bez majke. Ona je bila njihov oslonac i borila se za svoju porodicu radeći u pekari. Malo nakon njene smrti najstariji sin Mirsad obolio je od karcinoma crijeva. Ostali su na milost i nemilost države koja je njihovom ocu Halimu kazala da nisu socijalni slučaj i da za njih pomoći nema.

 

``Kada uđete u kuću Dedovića, kuću u kojoj žive kao podstanari, nemate šta puno vidjeti. Vidite veš koji se suši u hodniku, vidite vodu koja curi ispod veš mašine, vidite ispucanu sećiju i ormar na izdisaju, vidite šporet koji lagano pucketa i grije hladne zidove na ovim zimskim minusima. Ali dragi moji prijatelji, može se tu vidjeti nešto i lijepo, nešto što ne može zasjeniti ni stari namještaj ni sav belaj koji ih je zadesio, a to su lijepa lica one djece, djece tako mirne i djece koja ništa ne traže bez obzira što im dosta toga treba. O Bože dragi, pa kako je to uvijek isto, da su djeca u neimaštini uvijek najmirnija, najskromnija i najviše ispunjena tom nekom energijom koja se ne može riječima opisati``, napisali su članovi Pomozi.ba koji su posjetili porodicu 2013. godine. 

 

Mala Jasmina se u nedostatku majke nikako ne odvaja od svog brata Hilme.

Pomozi.ba je još tada pokrenuo akciju prikupljanja sredstava da se ovoj djeci izgradi kuća u kojoj bi živjeli život dostojan čovjeka. Sada, kada su ostali siročad, djeci je potrebno mnogo toga.

 

Mole se svi dobro ljudi, koji su u mogućnost, da pomognu ovoj djeci. Njihove majku i oca ništa ne može zamijeniti, ali možemo bol učiniti malo lakšom, barem da ne brinu o tome šta će jesti, kako će se školovati i kako će dočekati sutrašnji dan.

 

Pomoći možete pozivom na broj 061 340 670 (najstariji brat Mirsad) ili uplata putem računa i paypal accounta Pomozi.ba: 

 

Transakcijski račun za uplate u BiH : 

Intesa Sanpaolo Banka BIH - 154-160-20044490-67 

 

Za uplate iz inozemstva:

Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH 

SWIFT CODE:UPBKBA22 

IBAN: BA39 1541602004449067 

Udruženje ``Pomozi``, Brčanska 17, 71000 Sarajevo 

Svrha : Za porodicu Dedović 

 

Paypal : [email protected]

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.