x

Pomozimo velikom humanisti iz Viteza!

Admir Đelilović, 36-godišnjak koji se već dugo bavi humanitarnim radom i pomaže drugim ljudima, sada je nažalost došao u situaciju da i njemu treba pomoć dobrih ljudi kako bi spasio život. Admir mora HITNO na transplantaciju jetre i potrebna mu je pomoć da prikupi novac.

Nakon što je u ratu ranjen u stomak, Admir je u bolnici primio krv, nažalost tu počinju dodatni problemi za njega.

 

Krv je tada spasila život ovom humanitarcu bila je zaražena virusom hepatitisa koji se aktivirao i napao na jetru.

 

Admir Đelilović je po zanimanju nastavnik predavao je u osnovnim školama u Žepču i Begov Hanu. Također  je osnivač udruženja mladih pod nazivom “Izvor Mladosti” iz Kruščice kod Viteza i ujedno njegov prvi predsjednik. Udruženje je osnovano 2006. godine kao NVO koja se prvenstveno bavi problemima mladih u zajednici da bi se ubrzo transformisalo u udruženje koje je uključeno u svaki aspekt ljudskog života pa tako i u onaj humani dio u svakome od nas. Jedna od privih akcija koju je Admir organizovao zajedno sa svojim clanovim udruženje bila je pomoć tada zaboravljenoj Srebrenici i tom prilikom je prikupljeno preko 10 tona hrane i ostalih osnovnih životnih namirnica koje su podijeljene stanovnicima Srebrenice i okolnih sela.  Admir je u svojstvu predsjednika udruženja organizovao i pomagao nebrojeno mnogo humanitarnih akcija nije nikada gledao kako se ko zove niti koje je vjere i nacije svima je pomagao svom snagom i sa velikim zadovoljstvom . Admirova posljednja akcija humanitarnog karaktera je bila hitna pomoć porodicama koje su raseljene nakon poplava i klizišta u Željeznom polju kod Zenice, unesrećenim porodicama su dostavljeni lijekovi, suha odjeća i obuća, hrana za bebe…

 

Nažalost, on više ne može pomagati drugima i sada je hitno pomoć potrebna njemu. Nalazi su pokazali da ovaj mladi čovjek mora na transplantaciju jetre, koju će obaviti vjerovatno u Istanbulu, Zagrebu ili Beogradu, u zavisnosti gdje bude mogao dobiti najbrži i najbolji tretman. Za ovu operaciju bit će mu potrebna veća količina novca oko 100 000 eura, zbog toga je i pokrenuta akcija za prikupljanje pomoći.

 

OTVOREN  JE I HUMANITARNI BROJ BH TELECOM-a: 090 291 005 pozivom donirate 2KM za liječenje ovog velikog humaniste .

BUDIMO HUMANI I POMOZUMO.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.