x

Ponuda za bh. napadača: Marseille želi Edina Džeku?!

Fantastične igre Edina Džeke u dresu Rome u ovoj sezoni nisu ostavile nikog ravnodušnim.

Sjajni bh. napadač igra zaista odlično. Postigao je 22 pogotka u 31 utakmici za Vučicu, te u pojedinim trenucima izgleda potpuno nezadrživ za protivničke timove.

 

Često se Džeko u posljednje vrijeme povezivao i s odlaskom iz Rome. Kinezi su za njega nudili pravo bogatstvo, ali je ponuda odbijena.

 

Ipak, sigurno je da će se o njegovom odlasku s Olimpica i dalje pisati, a interesantna informacija se jučer pojavila u francuskim medijima.

 

Navodno, interes za uslugama bh. napadača pokazuje velikan iz ove zemlje Marseille i oni će tokom ljeta pokušati da angažuju 30-godišnjeg bh. fudbalera.

 

Tim s Velodromea će na kraju sezone ostati bez Bafetimbija Gomisa. Iskusni napadač će se vratiti u Swansea odakle je posuđen Marseilleu, pa rukovodstvo kluba razmišlja o kvalitetnom napadačkom pojačanju.

 

Trener ovog tima je nekadašnji šef Rome Rudi Garcia. Ovaj stručnjak dobro poznaje Džeku i navodno je naš reprezentativac glavna želja u ljetnom prelaznom roku.

 

Francuski velikan navodno neće štediti novac. Spremni su Romi ponuditi 30 do 40 miliona eura za Džeku, što je svakako izuzetna ponuda.

 

Nedavno je Marseille anagažovao dva velika imena. Stigli su Patrice Evra i Dimitri Payet i ovaj tim u narednom periodu želi da prekine dominaciju PSG-a u Francuskoj.

 

Marseille je devet puta bio šampion Francuske. Posljednju titulu su osvojili 2010. godine, a u narednoj sezoni je cilj skinuti PSG s trona i Džeko bi mogao biti dio velikog projekta ovog kluba.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.