x

Poraz nogometašica Čelika u polufinalu Kupa BiH!

U Zenici na Kamberovića polju odigrana je polufinalna utakmica Kupa BiH između nogometašica ŽNK Čelik, člana Prve ženske lige FBiH  i ŽF/NK Emina iz Mostara, člana Druge ženske lige FBiH. Završeno je zasluženom pobjedom gošći iz Mostara, koje su se plasirale u finale Kupa BiH, gdje čekaju pobjednika iz susreta ŽFK Radnik Bumerang –SFK 2000 Sarajevo.

Rezultat: ŽNK Čelik – ŽF/NK Emina  0:5 (0:3);

 

Strijelci: Merita Mehanović, Alma Isaković (3x) i Minela Gačanica;

 

Sudije: Glavni sudija Selma Omerović (Tuzla), pomoćnice A1 Merima Aljić (Tuzla), A2 Ena Pašalić (Zenica), delegat Samir Ćupina (Sarajevo), posmatrač suđenja Marko Bilić (Zenica).

 

Sastav ekipe ŽNK Čelik: Sedina Begović-Mujčinović, Safeta Kavaz (od 46. Emra Porča), Lara Ganić, Azra Goga (od 69. Farah Kevilj), Kanita Devoli, Melika Arnaut (od 46. Nejra Halać), Berina Kobilica (kapiten), Ajla Fetić, Muamera Pezer, Marija Udovičić, Nedžla Međuseljac. Na klupi domaćih još je bila Amila Ahmetspahić. (Predstavnik kluba Vahida Mujčinović);

 

Utakmica je odigrana na A terenu stadiona na Kamberovićima u Zenici na teškom i klizavom terenu, po oblačnom i hladnom vremenu (+4*C) u prisustvu 40-ak gledalaca.

 

Inače, što se tiče prvenstva, Čelik zauzima drugo mjesto na tabeli Prve lige FBiH, dok su Mostarke prve na tabeli Druge lige FBiH sa svih 10 pobjeda i fascinantnom gol razlikom od 95:0.

 

U tim Čelika vratila se Safeta Kavaz, koja se oprostila od igranja nogometa još prošle godine u 14.kolu, 14.maja 2016.godine na utakmici Čelik-Zvijezda Gradačac 1:0 i odigrala je prvo poluvrijeme.

 

Već u prvom poluvremenu utakmica je, gotovo, rješena jer su gošće postigle tri gola i to u 17., 24. i 41.minuti. Nerješiva enigma za domaću odbranu bila je igračica gošći sa brojem 11, Minela Gačanica, koja je bila asistent kod prva tri gola za ekipu Emine. Svoju dobru igru Minela Gačanica krunisala je i jednim golom za svoju ekipu u 47.minuti utakmice. Peti gol za gošće, a svoj treći na današnjoj utakmici, postigla je Alma Isaković u 80.minuti utakmice.

 

Iz ŽNK Čelik ističu zasluženu pobjedu iskusnih i uigranih gošći, dobro suđenje i fer igru, te su poželile sretno u finalu ekipi Emine iz Mostara.

 

Druga polufinalna utakmica na rasporedu je 26.4. u 16,30 sati, a sastaju se u Etno selu Stanišići ŽFK Radnik- Bumerang i SFK 2000 Sarajevo.

 

Tekst: Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.