x

Porsche 910 sada je moderni električni automobil!

Zašto, pitate se? Ne znamo ni mi – ali nijedan originalni Porsche 910 nije stradao – pod nožem Austrijanaca završile su, srećom, replike.

Nakon što je Kreisel Electric svom zemljaku Arnoldu Schwarzeneggeru pokazao svoj električni Mercedes-Benz G-klase, vjerojatno ohrabreni podrškom Guvernatora, sada su odlučili elektrizirati kultni Porsche 910. Model se zove 910e (inovativno!) i potencijalnim korisnicima daje kombinaciju klasičnog dizajna i tehnologiju budućnosti za jedinstvenu cijenu od milijun eura. Da, elektrificirana replika starog Porschea stoji ravno jedan milijun eura.

 

Kreisel je u Porschea stavio 53 KWh bateriju i motor koji razvija 483 KS i 770 Nm okretnog momenta u kombinaciji s automatskim mjenjačem s dvije brzine. Austrijanci tvrde da 910e težak 1100 kg do stotke dolazi za 2.5 sekundi, a maksimalna brzina je okruglih 300 km/h, a autonomija iznosi 350 km.

 

Kreisel srećom nije razrezao pravi 910: karoseriju vozila izradila je tvrtka Evex Fahrzeugbau i to poprilično autentično usprkos nekim izmjenama koje su bile potrebne zbog implementacije električnog pogona. Porsche je napravio samo 35 primjeraka modela 910 krajem 60-ih.

 

910e izložen je u Essenu u Techno Classici s Evexovom standardnom replikom Porschea 910. Kreisel i Evex planiraju zajedno izraditi ograničenu seriju ovih električnih automobila, ali još ne otkrivaju o koliko vozila se radi.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.