x

Porsche 993 u nostalgičnom retro Kaege izdanju izgleda fantastično!

U zadnje vrijeme sve češće se javlja nostalgija za  dobrim starim vremenima. Ovaj trend nije zaobišao ni autoindustriju, a sa sobom donosi …

Retro Porsche. Iako činjenica da ga je proizvela, odnosno modificirala ekipa iz SADa kako bi se kasnije mogao prodavati u zemlji koja ga izvorno proizvodi, djeluje pomalo čudno, krajnji rezultat je i više nego zadovoljavajući. Temeljen na generaciji Porschea 993, ova reinkarnacija u prošlosti popularnog modela 901 osim dizajna donosi i sasvim zadovoljavajuće performanse.

 

Ispod poklopca motora nalazi se 3.6 litreni boxer motor koji razvija 296 konjskih snaga. Uz motor, ekipa iz KAEGE je posebnu pažnju posvetila i masi. Tako je ovaj reinkarnirani Porsche pun karbonskih vlakana što mu daje ukupnu masu od 1.195 kilograma. Masa je dodatno smanjena izbacivanjem, odnosno zamjenom raznoraznih dijelova.

 

Uz aluminijske naplatke od 17 inča, reinkarnirani Porsche u sebi skriva ručni mjenjač sa šest brzina, multi-link stražnji ovjes i interijer koji je uređen u skladu s modom koja je prevladavala u 70tim godinama.

 

Inače, KAEGE nije preko noći došao do ideje o proizvodnji ovog retro izdanja. Još prije šest godina, ekipa entuzijasta uspjela je nabaviti Porsche 993 koji je, prema njihovim riječima, bio smješten u kutu radionice i čekao bolje dane. Međutim, tad se javila ideja o oživljavanju legendarnog modela 901 koji bi bio temeljen na modelu 993, a sve kako bi odali počast genijalnosti inženjera koji su sudjelovali u njegovom razvoju. Prilikom oživljavanja, posebna pažnja bila je posvećena detaljima kako bi se konačni izgled doveo do savršenstva.

 

Kako navode iz KAEGEa, provedeno je nekoliko mjeseci samo kako bi se uočili i proučili raznorazni detalji. Dijelovi motora, odnosno cjelokupne mehanike prošli su kroz raznorazne dorade i prerade što je u konačnici rezultiralo zamjenom pojedinih dijelova najboljom mogućom alternativom i motorom koji razvija na početku spomenute performanse.

 

Iako još nema informacija o točnoj cijeni ovog Porschea za očekivati je kako će kolekcionari potrošiti pravo malo bogatstvo kako bi ova legenda postala njihov limeni ljubimac. Inače, originalni Porsche 901 prvi puta je predstavljen davnih 60tih godina na auto sajmu u Parizu. Naziv 901 je kasnije promijenjen u 911, a do preimenovanja proizvedeno je samo 82 primjerka.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.