x

Porsche vraća ručni mjenjač u 911 GT3!

Dobra vijest za tradicionaliste: pored automatske opcije sa dva kvačila (PDK), Porsche će novi 911 GT3 (991.2) ovaj put ponuditi i s ručnim 6-stepenim mjenjačem.

Novi Porsche 911 GT3 svoje će premijerno predstavljanje pred publikom imati na martovskom Sajmu automobila u Ženevi. Pokretat će ga dorađeni atmosferski 4-litarski 6-cilindarski boxer motor sa 500 KS koji je ugrađivan u 911R, a pored superbrzog automatskog mjenjača sa dva kvačila (PDK) Porsche će kupcima uz GT3 ovaj put (opet) ponuditi i klasični 6-stepeni ručni mjenjač.

 

Detalji vezani za novi model 911 GT3 otkriveni su prilikom zvanične prezentacije nedavno predstavljenog modela 911 GTS, a među najznačajnijim novostima bila je potvrda da će se GT3 991.2 moći kupiti i u kombinaciji s ručnim mjenjačem, što je odluka koju su u Porscheu donijeli podstaknuti izvanrednim prodajnim rezultatom modela 911R koji je nuđen isključivo s ručnim mjenjačem.

 

U Porscheu su također potvrdili da će novi 911 GT2 RS, koji će u završnoj fazi testiranja pokretati 6-cilindarski boxer motor potpomognut sa dva turbo-punjača. Inžinjeri Porschea prvobitno su najavljivali da će motor raspolagati sa oko 700 KS, ali su ih problemi vezani za adekvatno hlađenje prisilili da snagu reduciraju na 650 KS.

 

Svoju ``hardcore`` verziju (GT4 RS) uskoro bi mogao dobiti i model 718 Cayman koji će se također nuditi s ručnim mjenjačem, a i njega bi (navodno) trebao pokretati spomenuti 4-litarski atmosferski motor koji će ``gurati`` novi 911 GT3.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.