x

Posebna inačica BMW M4 modela kao poklon za prvaka!

Ne tako davno pisali smo o posebnoj BMW M4 inačici kojom BMW slavi naslov prvaka u DTM kategoriji. Sada donosimo priču o modelu kojeg će voziti prvak.

Znate onaj osjećaj kad u tvrtki u kojoj radite napravite najbolji rezultat od svih i za nagradu dobijete rokovnik? E pa i BMW ima razvijen sustav nagrađivanja koji umjesto rokovnika uključuje novu, specijalnu inačicu jednog od svojih najbržih modela na tržištu. Tko je taj sretnik?

 

Marco Wittmann, jedan od najmlađih vozača koji sudjeluje u DTM utrkama. BMW je samo za njega izradio posebnu inačicu M4 modela i u njega ugradio najbolje što može ponuditi. Da stvar bude još bolje, Wittmann, je prije nego što je dobio ključ u ruke, dobio detaljan popis komponenti i opreme koja će biti ugrađena s kojeg je izabrao što će biti ugrađeno u njegov posebni M4.

 

Kad su ga novinari upitali za mišljenje, Wittmann nije krio svoje oduševljenje. Kako je naveo, posebno što ga očarava je boja jer kako kaže voli biti primijećen na cesti. Svoj poklon opisuje kao fantastični auto koji i bez modifikacije ostavlja bez daha. Postavlja se pitanje zašto onda nije uzeo onaj serijski za poklon?

        

Po čemu je ovaj model poseban? Po tome što u sebi skriva hrpu karbonskih vlakana, posebna LED svijetla, posebno izrađene upravljačke pedale i još različite druge modifikacije koje su zaista ovaj M4 učinile ljepšim. Što se performansi tiče, Wittmann nije otkrio puno toga ali za očekivati je kako su i one očaravajuće.

 

Inače Wittmann je naslov prvaka u DTMu osvojio drugi naslov prvaka u četiri godine kako sudjeluje u utrkama. Na stazi, model koji Wittmann vozi razvijen je u suradnji s trkaćim timom Red Bulla razvija 480 konjskih snaga, a do stotke mu treba okruglih tri sekunde.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.