x

Posebne edicije Volvo modela stižu u Ženevu!

Tačno 40 godina nakon završetka prve utrke, Volvo Car grupacija (Volvo automobili), slavi predstojeće 2014-2015 izdanje kultne Volvo Ocean Race nautičke utrke predstavljanjem još jedne posebne edicije automobila inspirisanih jedrenjem.

Peta generacija Volvo Ocean Race automobila, koja uključuje modele V40, V40 Cross Country, V60 i XC60, bit će predstavljena na predstojećem sajmu automobila u Ženevi. Volvo će istovremeno predstaviti i posebne V70 i XC70 Edition modele za kupce koji traže više dinamičnog izgleda i bolju voznu dinamiku.

„Volvo Ocean Race edicija prikazuje našu brend strategiju dizajniranja automobila prema potrebama kupaca i sadrži najvažnije vrijednosti koje Volvo kupac traži, a to je automobil za aktivan životni stil i uzbudljive avanture, ali bez kompromisa po pitanju sigurnosti, brige za okolinu i efikasnosti.“ - tvrdi Anders H Gustavsson, potpredsjednik odjela specijalnih vozila pri Volvo Car Group.

Volvo Ocean Race modeli dostupni su u četiri posebne karoserijske boje - okean plavoj II, svijetlo srebrnoj, safir crnoj i kristalno bijeloj. Tu su i unikatne sedmokrake Portunus felge od 17-inča (V40 i V40 Cross Country) i 18-inča (V60 i XC60). Volvo Ocean Race oznake pojavljuju se na odabranim pozicijama, kao i pri aktiviranju ekrana infotainment sistema.

Unikatan enterijer sa narandžastim detaljima

Enterijer automobila posebne Volvo Ocean Race edicije donosi crne ili svijetle materijale sa narandžastim prošivom i VOR logom u narandžastoj boji. Prošivi se nalaze i na panelima vrata, te patosnicama, dok su modeli V60 i XC60 opremljeni i posebnim prekrivačem prtljažnika, na kojem se nalazi mapa i logo utrke.

Proizvodnja modela nove Volvo Ocean Race edicije startat će ovog proljeća, a Volvo očekuje prodaju preko 16.000 primjeraka tokom 2014. i 2015. godine.

Volvo Ocean Race je nazahtjevnija svjetska okeanska avantura. Zahtjevna ruta obilazi 11 gradova u 11 zemalja, uz prelazak 38.739 nautičkih milja, odnosno 71.745 kilometara. Sljedeća 2014-2015 Volvo Ocean Race utrka, startat će 4. oktobra 2014. godine, a završiti 27.juna 2015. godine u švedskom Gothenburgu. Za više informacije posjetite: www.volvooceanrace.com

Novi V70 & XC70 Edition

Novi V70 & XC70 Edition modeli će također biti predstavljeni u Ženevi. Ovi su automobili namijenjeni kupcima, koji žele dodatno začiniti ove fleksibilne modele.

„Popularnim modelima V70 i XC70 smo dodali dinamičan izgled i osjećaj. To podrazumijeva brojne dodatke, kako na vanjštini, tako i u unutrašnjosti. Vozne mogućnosti poboljšanje su spuštenim ovjesom (V70), dok je XC70 po prvi put opremljen dinamičnom šasijom.“ - kaže Anders H Gustavsson.

V70 Edition se ističe brojnim sjajno crnim detaljima, kako što su lajsne u masci hladnjaka, kučišta vanjskih retrovizora, okviri bočnih prozora i dijelovi poklopca prtljažnika. Standardno se nude i srebrne 17-inčne felge, a opcijski 17 i 18-inčne sjajno crne felge.

XC70 Edition također posjeduje nekoliko sjajno crnih elemenata, dok su posebno dizajnirane 18-inčne felge standard.

I V70 i XC70 modeli oplemenjeni su crnom kožom i kontrastnim krem prošivom na panelima vrata, odmorištu za ruke, patosnicama i kolu upravljača, a dinamičnom izgledu doprinose i sportske nožne papučice.

Proizvodnja V70 i XC70 Edition modela, startat će ovog proljeća, a Volvo očekuje prodaju oko 15.000 primjeraka u periodu od 2014. do 2016. godine.

Izvor: automoto.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.