x

Posjetili smo školu boksa Kamp-sport ``Peljto`` !

Škola boksa Kamp-sport „Peljto“ iz dana u dan okuplja sve veći broj omladinaca, bilježi rezultate i škole poput ove pokazatelj su da nije sve tako crno u ovoj zemlji. Jedan prosječan trening boji između 25 i 30 mladića, a u posljednjoj godini dana, od kada postoji, kroz školu je prošlo više od stotinu njih. Vještine ovog plemenitog sporta prenosi im ex šampion svijeta u boksu Mensur Peljto.

Važno je napomenuti da se treninzi održavaju u ne tako dobrim uslovima Ledene dvorane Centra „Skenderija“, ali su besplatni za sve, te su polaznicima obezbjeđene rukavice i ostala prateća oprema. 

Uvjeren sam da će mnogi od ovih momaka postići vrlo značajne rezultate u boksu. Na tome i radimo svakog ponedjeljka, srijede i petka. Momci su puni snage i izabrali su pravi sportski put da je iskoriste. Ja sam tu da im prenesem znanje, dalje ih usmjerim i uvjerenja sam da medju njima ima olimpijskih nada. Jednom sedmično održimo edukativni čas, razgovaramo o zdravom načinu života, ishrani, pozitivnim vrijednostima, posjećuju nas fudbaleri, košarkaši...U svakom slučaju, vrijemo dobro iskoristimo u radu i disciplini -  riječi su Mensura Peljte, magistra kinezioloških nauka.

Fotografije koje gledate snimljene su na treningu koji je održan u vrijeme prijenosa nogometne utakmice između reprezentacija Slovenije i Bosne i Hercegovine, tako da nije teško zaključiti šta ovim mladićima predstavlja boks kao trenažni proces. I treba ih podržati u tome! 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.