x

Posjetite raj na Zemlji za malo novca!

Savršene destinacije koje nude izvrnu gastronomiju, brojne muzeje, odličnu zabavu i pregršt znamenitosti često nam ispadnu preskupe. No to uopšte ne mora biti istina. 

U Londonu, recimo, možete jesti u skupim restoranima, ali takvih ima i u Crnoj Gori, a slično je i s putovanjima. Ako sredite avionsku kartu, i nemate problema ako mjesto ne odiše luksuzom, eto 6 destinacija koje su kao raj na Zemlji!

 

1. Avarua, ostrvo Cook

 

Iako službeno pripadaju Novom Zelandu, ova ostrva su čak 3200 kilometara udaljena od dva velika ostrvaa. Tropske plaže kao na Havajima, a predivna priroda i čisto more samo su neki od razloga zašto posjetiti ova ostrva. Kad pri tome pridodamo smještaj u vili na plaži već za 130 dolara - mjesečno, ma gdje ćete bolje...

 

2. Krumlov, Češka

 

Češka je poznata kao cjenovno prihvatljiva destinacija, stoga ni ne čudi da se upravo jedan češki grad nalazi na ovoj listi. Ok, svi znamo da je češko pivo sjajno, no jeste li znali kako noćenje u ovom gradu možete pronaći već za 10 eura!

 

3. Koh Tonsay, Kambodža

 

Nismo sigurni zašto Kambodža još uvijek nije jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija kao recimo susjedni Tajland, no uprkos tome, smatramo kako će to postati vrlo brzo. Zemlja predivne prirode dostupna je svakom džepu, a ono što je zanimljivo je činjenica kako dnevni smještaj možete dobiti već za 6 dolara, i to u luksuznim bungalovima. Sasvim solidno pivo košta pola dolara do dolar, a grilane plodove mora platićete oko pet američkih dolara - u najluksuznijem restoranu u Sihanoukvilleu!

 

4. Guanajuato, Meksiko

 

Meksiko je zemlja puna raznolikosti, plaža, planina, piramida, prašuma, a Guanajuato je jedna od najpopularnijih destinacija. Apartman ovdje košta svega 6 dolara, a karta za bioskop tek 2 dolara. A tek lokalna tekila i jela na bazi papričica i graška... 

 

5. Biserna ostrva, Panama

 

Ova ostrva se nalaze u Tihom okeanu, nedaleko od Panamskog kopna. Ostrva nemaju baš puno stanovnika, tako da ako volite mir i tišinu - ovo je idealno mjesto za vas.

 

6. Agoda Beach, Goa, Indija

 

Zajašite slona za sitnu lovu, popijte pivo za 40 centi, idite kod frizera po novu frizuru već za 60 centi, ili popijte koktel na plaži za 2 dolara. I onda počne party na plaži - treba li vam išta više?

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.