x

Posljednja, “hardcore”, verzija Wranglera ove generacije!

Trenutno aktualna generacija Wranglera je na odlasku pa je Jeep, povodom oproštaja, izbacio pravu izvedbu koja ulazi u samu srž ovog terenca.

Jeep je, za kraj, sačuvao najekstremniju izvedbu Wranglera te time počastio sve entuzijaste ovog veličanstvenog stroja. Rubicon Recon uzima sve dobro od već itekako sposobnog terenca te sve to čini još nijansu boljim. Počeli su naravno s ovjesom pa tako ovaj Wrangler koristi ojačano prednje podvozje s kovanim elementima. Tome su dodana i ojačana kućišta prednjeg i stražnjeg diferencijala. Promjene na pragovima su otvorile i nešto dodatnog prostora pa je sada moguće koristiti gume vanjskog promjera do 35 inča iako serijski dolazi na 32-inčnim BFGoodrich gumama.

 

U unutrašnjosti će kupca dočekati pločica na kojoj piše da je to baš taj Wrangler, nekoliko crvenih detalja te sve uobičajene funkcije poput Keyless go, klima uređaja i mnogih ostalih, budimo iskreni, sasvim nepotrebnih dodataka u ovakvom automobilu. Od onih zanimljivih ipak treba istaknuti dodatne pokazivače pritiska ulja, temperature rashladne tekućine i mjenjača te pritiska zraka u svakoj gumi posebno. Na vanjštini se ističe crnom rešetkom hladnjaka, također crnim branicima koji su nešto drugačiji od onih na uobičajenom Wrangleru te crvenim kukama za vuču.

 

Pogoni ga, kao i inače, 3.6-litreni V6 koji dolazi sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 5-stupanjskim automatskim. Opremljen je elektroničkom blokadom prednjeg i stražnjeg diferencijala te reduktorom s omjerom 4:1 koji bi trebao biti dovoljan bez obzira koliko grubim terenom vozili.

 

Rubicon Recon je dostupan s dvojim vratima za 39,145 američkih dolara te u četverovratnoj Wrangler Unlimited izvedbi čija cijena iznosi 42,935 dolara. Novi Wrangler bi se trebao pojaviti krajem 2018. godine.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.