x

Posljednja poruka iz ukletog italijanskog hotela: Jeziv poziv u pomoć ljudi zatrpanih ispod lavine! (FOTO)

“Pomozite, umiremo od hladnoće”, glasila je jedna od SMS poruka gostiju hotela koje su tokom noći poslali policiji i spasiocima, prenijeli su italijanski mediji. Đampjero Parete, jedan od preživjelih, izašao je na parking hotela kako bi uzeo nešto iz automobila neposredno prije lavine, a zatim je uspio da se izvuče iz snijega.

On je sa Fabijom Salcetom vidio lavinu kako kreće i dojavili su spasiocima.

 

– Izašao sam do kola kada je lavina krenula. Ja sam bio taj koji je spasiocima javio da smo zarobljeni. Ispod snijega su i dalje moja žena i dvoje djece – rekao je Đanpaolo Paleta za “Rai njuz”.

 

- Snijeg me je poklopio, ali sam uspio da se oslobodim. Automobil nije bio zatrpan, pa sam sačekao spasioce – rekao je on za Ansu.

 

Podsjetimo, snježna lavina obrušila se na hotel u planinskoj oblasti regije Abruco, a italijanski mediji danas javljaju da ima mrtvih i da su spasilačke ekipe izvukle tijelo prve žrtve.

 

Ansa navodi da je oko 30 ljudi, među kojima ima i djece, boravilo u malom hotelu koji je sinoć potpuno zatrpala lavina, najvjerovatnije pokrenuta poslije zemljotresa.

 

Pozivajući se na šefa spasilačkog tima, Ansa je na sajtu objavila da ima “mnogo mrtvih”.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.