x

Posljednji ``pravi`` Lamborghini će biti prodan na aukciji!

Lamborghini Diablo SV iz 1999. godine, koji se smatra posljednjim ``pravim`` Lamborghinijem, bit će prodan na aukciji.

 

 

Ovaj Lamborghini se smatra posljednjim potpuno autentičnim jer je posljednji koji je proizveden u postrojenju u Sant`Agati prije nego je Volkswagen kupio ovu kompaniju. U isto vrijeme, posljednji Diablo SV je ujedno posljednji Diablo uvezen u Veliku Britaniju, Lamborghini je proizveo 21. decembra 1999. godine. Od tada je automobil prešao svega 51.500 km.

Automobil će prodati aukcijska kuća Silverstone Auctions, a jedini je koji je ofarban u perla crveno narandžastu boju, dok je unutrašnjost je sive i crne boje. Presvučena je kožom i Alcantarom. 

Također, automobil je mehanički u odličnom stanju te je za restauraciju 2013. godine potrošeno 14.555 dolara. Ove godine je ponovo urađen servis.

Lamborghini Diablo SV pokreće moćni 5,7-litarski V12 motor koji isporučuje 523 KS, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi. Motor je uparen sa petostepenim manuelnim mjenjačem, a snaga se prenosi na stražnje točkove.

U unutrašnjosti je Alpine sat-nav multimedia sistem s mogućnošću povezivanja s iPodom, kao i uređajima koji podržavaju Bluetooth.

Aukcija će se održavati 5. i 6. marta, a očekuje se da će automobil biti prodan po cijeni između 218.331 i 247.442 dolara.

 

 

Izvor:klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.