x

Postavite sebi ova pitanja i raščistite ormar lakše nego ikada!

Skro svima nama desilo se da minutima ili čak satima stojimo pred krcatim ormarom i mislimo kako nemamo šta da obučemo. Kako se otarasiti viška stvari i koncentrisati se samo na ono najpotrebnije?

Kada je odjeća u pitanju, većina žena ima problem sa pretrpanim policama ormara i razmišljanjem o tome šta obući taj dan. 

Ovo se najčešće dešava zato što hrpa stvari prekrije najbolje odjevne komade, a na površini ostane nešto što nam ne stoji tako dobro, ili što je teže uklopiti sa ostalom garderobom, a žao nam je da tu odjeću bacimo. 

 

Ako planirate veliko spremanje ormara, sve što treba da uradite je da postavite sebi sljedeća pitanja - ona će vam olakšati razmišljanje i cio proces raščišćavanja. 

 

Da li volite taj dio garderobe? 

 

Da: Odlično! Ostavite ga u ormaru. 

 

Ne: Riješite ga se što prije. Poklonite ga nekome, odnesite dobrotvornoj organizaciji, ili pokušajte da ga prodate preko interneta. Čak i da vam ne smeta, ali niste oduševljeni njime, uklonite ga iz ormara jer su male šanse da ćete ga nositi u budućnosti, a samo će zauzimati prostor. 

 

Da li vam odgovara? 

 

Da: Zadržite ga. 

 

Ne: Ako su potrebne male izmjene, možete da ga prekrojite. Ali ako čuvate staru odjeću (nekoliko brojeva manju) u nadi da ćete ponovo smršati, znajte da slobodno možete da zaboravite na tu ideju – velike su šanse da će u vašem ormaru ostati bar još par godina. 

 

Da: Razmislite da li se zaista isplati odnijeti ga na hemijsko čišćenje. 

 

Ne: Ako ga baš volite, sačuvajte ga, pa ga nosite po kući. 

 

Kada ste ga posljednji put nosili? 

 

Ove godine: Zadržite ga jer su velike šanse da ćete ga i dalje nositi. 

 

Prije više od godinu dana: Uklonite ga. Vjerovatno mislite da ćete ga jednom obući, ali u većini slučajeva, to se jednostavno ne dešava.

 

Izvor: B92.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.