x

Poturak poražen od Brestovca, sjajni Vila pobijedio Kolariča u prvoj rundi!

Manifestacija FFC 29 održana je u subotu Ljubljani. Boje BiH branila su dva borca. Dževad Poturak je imao meč protiv Mladena Brestovca za pojas u teškoj kategoriji, a na kraju je hrvatski predstavnik slavio jednoglasnom odlukom sudija. U borbi do 70 kilograma Ahmed Vila je porazio Slovenca Tilena Kolariča već u prvoj rundi.

Brestovac je za meč protiv nižeg Poturka odabrao taktiku kontroliranja meča udarcima nogama. Bh. borac je to dobro blokirao kroz prvu rundu. Ipak, Brestovac je na taj način sve više stvarao prednost kod sudija. Poturak je u prve tri minute čekao priliku, ali ona nije došla.

 

U drugoj rundi Poturak je uspio pronaći prostor za jedan aperkat koji je uzdrmao Brestovca. No, Mladen je i dalje nastavio dobro raditi nogama, bez korištenja boksa. U trećoj rundi bh. borac se nastavio hrabro boriti. Međutim, Brestovac se pokazao kao sjajan tehničar za iskusnog i borbenog Sarajliju. Na kraju je Brestovac došao do još jedne pobjede sa kojom je odbranio naslov.

 

Ahmed Vila imao je impresivan nastup protiv Tilena Kolariča. Vrlo sadržajne dvije i pol minute vidjela je publika u borbi bivšeg FFC prvaka i FFC Futures prvaka. 

 

Kolarič je na samom otvaranju krenuo agresivno. Brzo je došlo do rušenja te je počeo raditi na poziciji odakle bi mogao ugroziti Vilu. Ipak, mladi 20-godišnji borac iz BiH ostaje miran te čeka svoju priliku. Ona je došla nakon 90 sekundi. Tada Vila radi tranziciju te odmah hvata Kolaričevu ruku. Slovenac izdržava vrlo jak pritisak i dolazi do trenutka kada Vila pušta, ali odmah radi još bolji potez i Kolariča hvata u trokut. Taj pritisak natjerao je Slovenca da preda meč.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.