x

Potvrđeno: Gohkan Saki završio karijeru, ali se s Denisom Stojnićem sprema za novu!

Jedan od najboljih udarača današnjice i bivši Gloryjev prvak, Gokhan Saki se neće vratiti aktivnom kickboxingu. Njegova karijera je završena! Potvrdio je to Sakijev stari trener i prijatelj, a danas “match maker” slavnog Gloryja Cor Hemmers.

Hemmers je izašao pred novinare proteklog vikenda na Gloryjevoj priredbi u Den Boschu te je među ostalim odgovorio i na pitanje kada će se vratiti jedna od najvećih kickboxing zvijezda današnjice.

 

“Neće se vratiti”, potvrdio je Hemmers, ali je dodao da Turčin razmišlja o odlasku u MMA vode.

 

“Čujemo se konstantno. Zove me jer sam njegov stari trener i zato diskutiramo o raznim stvarima. ‘Cor, mislim da želim otići u MMA.’ To mi je rekao”, otkrio je Hemmers i dodao:

 

“Mnogi su iznenađeni tom idejom, ali ja vam mogu reći da je on u prošlosti trenirao slobodnu borbu s Overeemom, Arrabom, Chunkaievom. Tu je bio i Stefan Leko koji se upravo u to doba i okušao u MMA-ju. Saki je imao puno više osjećaja i talenta od Leke. Mogao je kontrolirati protivnike na parteru, imao je dobru obranu od rušenja. Ali nikada se nismo odlučili njega gurati u slobodnu borbu. Gurnuli smo Leku jer je bila takva situacija.”

 

Hemmers vjeruje da bi Turčin mogao uspjeti unatoč tome što su mu 33 godine i što se nikada do sada nije borio u slobodnoj borbi…

 

“Saki je mnogo talentiraniji nego što je recimo bio Stefan Leko za slobodnu borbu. Ali je Leko dobio unosan ugovor s Prideom i Deamom. Nakon dvije borbe mi je rekao: ‘Cor, zaradio sam mnogo novca, ali ovo je loše za moju karijeru, ovo nije za mene.’ Za Sakija nisam siguran, mislim da ima mogućnosti. Tako da je ovo sasvim jedna druga priča. Šalje mi videe u kojima se sprema s Chalidom Arrabom, Bobom Hundom, Denisom Stojnićem, Alistar je bio tamo. Bilo je zabavno to vidjeti i baš zato ne potcijenjujem Sakija i njegov MMA”, zaključuje Hemmers.

 

Saki je posljednji kickboxing dvoboj odradio u travnju 2015., a razlaz s Gloryjem je uslijedio nakon navodnog drastičnog smanjenja ugovora. Hoće li se uopšte usuditi na odlazak u MMA vode, tek ćemo vidjeti.

 

Izvor: Fightsite.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.