x

Povlače auto od 275.000 dolara zbog olabavljenih vijaka!

Da ni najskuplji modeli automobila nisu uvijek savršeni, pokazuje primjer kompanije Bentley koja je objavila opoziv superluksuznog SUV vozila Bentayga u SAD.

Bentley je saopštio da će sa tržišta Sjedinjenih Država na vanredni servis povući 88 primjeraka novog modela Bentayga, pošto je otkrio da sjedišta i komandna tabla mogu vremenom da se olabave zbog nedovoljno pričvršćenih šrafova.

 

Kompanija navodi da su tokom rutinske kontrole utvrdili da prilikom montiranja ovih elemenata zavrtnji kojima su sjedišta i instrument panel spojeni sa karoserijom vozila nisu zategnuti potrebnom silom. Usljed ove greške, pomenuti elementi mogu se vremenom olabaviti i početi da stvaraju neprijatan zvečeći zvuk u vožnji.

 

U najgorem slučaju, nedovoljno pričvršćeni dijelovi mogu da uvećaju opasnost od povrede putnika, u slučaju eventualnog sudara, saopštio je Bentley. Kako kažu u toj kompaniji, provjera na servisu biće jednostavna - tehničari će pomoću mjernog uređaja proveriti da li je svaki od spornih šrafova zategnut dovoljnom silom i po potrebi ga dotegnuti.

 

Izvor: Nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.