x

Požar u kući u Zenici, povrijeđena starija žena!

U ulici Travnička cesta u Zenici danas je u poslijepodnevnim satima izbio požar u kući, a jedna osoba je zadobila povrede.

Brzom intervencijom Profesionalne vatrogasne jedinice požar je ugašen, a starija ženska osoba koja je bila u kući za vrijeme požara vozilom Hitne pomoći je prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica.

 

Glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica Aida Buro je izjavila da je pacijentica 86-godišnja K. R. nakon hospitalizacije u zeničkoj bolnici gdje su konstatovane životno ugrožavajuće povrede u vidu opekotina prevezena na dalje liječenje u Sarajevo.

 

``Pacijent inicijala K.R. iz Zenice primljen je u 14:40 sati u odjel Urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica sa životno ugrožavajućim povredama u vidu opekotina lica, glave i dišnog puta. Nakon krakte obrade u odjelu Urgentne medicine, u konsultaciji sa plastičnim hirurgom i po preporuci, pacijent je transportovan u Univerzitetski klinički centar u Sarajevo``, izjavila je Buro.

 

Požar je kuću zahvatio iza 14 sati, a uzrok još uvijek nije poznat. Policija se nalazi na mjestu događaja i u toku je uviđaj.

 

Tekst: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.