x

Pozitivne vibracije sa EXIT Reggae bine !

Positive Vibration Stage, jedan od omiljenih mjesta gdje je uvijek zagarantovana sjajna i opuštena atmosfera, na veliku radost publike, mijenja koncept. Naime, ove godine pod sloganom EXIT R:Evolucija, akcenat stavljamo i na promociju domaćih kvalitetnih bendova,  sa više od 40 domaćih i stranih izvođača, LIVE bendova, Sound System-a, DJ-eva i MC-eva.

Reggae stage ove godine najavljuje competition show u okviru show time-a, koje će biti održavano svako veče, dva sata poslije ponoći. Učestvovaće posjetioci i biraće se najbolji vokal, best jamaican dance, best jamaican speech MC, a finalno veče takmičenja rezervisano je za posljednji dan festivala,14. juli. Programu će dati posebne tonove plesne škole Viva Dance i Groovin` skull koje će u reggae ritmu upotpunjavati svaki vibe na ovoj bini.

Bez sumnje, nezaobilazni Reggae stage, famozni “meeting point”, parče festivala koje odiše besprijekornim osjećajem mira i slobode, ove godine predstavlja sjajna domaća i strana imena, kao što su: Smoke ‘n’ soul, Hornsman Coyote & Balkan Music Box Riddim, Darka & Balkan Music Box Riddim, Aman Zaman, Mašta Bašta, Dečija Radost, Rab L Khali.

SMOKE `N` SOUL

Smoke`n`Soul – beogradski bend koji je nastao 2000. godine, izrastao je u preciznu roots reggae mašinu koja može da stoji ponosito i donese pozitivne vibracije na bilo koju scenu ove planete. Upravo su javnosti predstavili novi singl „Give Thanks and Praises“ koji savršeno predstavlja razvoj njihove kreativnosti. 

Hornsman Coyote & Balkan Music Box Riddim
Hornsman Coyote (aka Nemanja Kojić Kojot) je međunarodno poznati reggae autor i trombonista iz Srbije. Domaćoj javnosti poznatiji kao lider reggae-metal atrakcije Eyesburn, Kojot kao solo umjetnik ima preko 20 vinil izdanja i 6 albuma za različite label-e širom svijeta u zadnjih šest godina. Snimao je i dijelio scenu sa svjetski poznatim umjetnicima kao što su, između ostalih, Lee Scratch Perry, Max Romeo, I Jahman Levi, Jah Mason, Lutan Fyah, Soulfly, Bunnigton Judah...
 
Darka & Balkan Music Box Riddim
Vanserijski vokal i autor, po kritičarima “kraljica među balkanskim reggae vokalima”, “neponovljiv glas”, “reggae i soul diva”, “srpska Erykah Badu”, Darka se muzikom bavi od svoje petnaeste godine i imala je sreću da nastupa sa najtalentovanijim muzičarima u Srbiji. Ovoga ljeta biće predstavljen prvi singl video “Rise Up”, a publika EXIT-a 2013 će imati priliku da je čuje u akustičnom setu sa muzičarima iz Balkan Music Box Riddima.
 
AMAN ZAMAN
Aman Zaman je reggae/dub/ska bend iz Svilajnca, nastao 2008. godine i čini ga devet članova, zaduženi za ludačku atmosferu na koncertima.
 
MAŠTA BAŠTA
Mašta Bašta je bend sačinjen od mladih ljudi raznovrsnih interesovanja, okupljenih oko jednog zajedničkog cilja. Ta raznolikost tema i zanimanja ogleda se u njihovoj muzici, čiji je zajednički imenitelj pozitivna energija i duh promjena. 
 
DEČIJA RADOST
Na reggae steg-u nastupiće u punom sastavu i čitav koncert biće posvećen sjećanju na Bob Marleya u njihovom izvođenju njegovih pjesama.
 
RAB L KHALI
Projekat je nastao 2011.godine. Započet kao trojac, zasnovan na elektronskoj produkcijii sound system formaciji uz VJ podršku, tokom godinu dana evoluirao je u šestočlani live bend. 
 
Na Positive vibration bini očekuju nas i sjajni DJ-evi i MC-evi: Deadley Hunta, Chay Nelle, Ana Perišić, Ras Rueben, Sarah Eliza, Tico, Jah Bones, Mac Floss, Supper Natty, Wenti Wadada i Soul Vibes.
 
Među Sound System izvođačima, uživaćemo u nastupima: Irie Revolution, Dada Selectah, Superstar Selecta, Jah Messenjah, Ras Milenko, Martinees, Shashaman, Baga Sound, Wack Wacko, Fyahman.
 
U naredne dvije sedmice, EXIT će objaviti sve bine na festivalu, tako da pratite i osluškujte, među njima se krije baš ono što čekate! 
 
ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.