x

Poznata voditeljka umrla samo tri mjeseca nakon rođenja djeteta!

Priča o trudnoj kineskoj televizijskoj prezenterki koja je odlučila da odbije hemioterapiju za rak materice kako bi spasila nerođeno dijete dotakla je milione ljudi.

Kvi Juanjuan iz Džengdžoua, glavnog grada provincije Henan, umrla je tačno 100 dana nakon što je rodila sina Nianiana. 

 

Kvi, koja je bila domaćica u emisiji koja se bavila šahom na nacionalnoj Džengdžou televiziji, saznala je da je trudna u martu. Međutim njenu sreću presjeklo je saznanje da pati od posljednje faze malignog tumora. 

 

Kako bi spriječila da na njenu nerođenu bebu utiče hemioterapija, Kvi je prekinula liječenje što je omogućilo raku da se proširi. 

 

Kada se njeno stanje pogoršalo u septembru, primljena je u bolnicu, a njen sin Niannian je rođen carskim rezom. 

 

Kvi se potom podvrgla operaciji odstranjivanja malignog tumora, ali je bilo prekasno za nju. Iako je 20 dana primala hemioterapiju, njene šanse za oporavak su bile veoma loše. Savjetovali su joj da se vrati kući i preostalo vrijeme brine o sinu. 

 

Umrla je 12. decembra nakon što je zajedno sa porodicom proslavila 100 dana od rođenja njenog sina, tradicije koja se praktikuje u svim kineskim familijama.

 

Priča o njenom nesebičnom činu bila je glavna tema miliona ljudi, a više od 10 miliona korisnika Weibo društvene mreže, pandanu Fejsbuku, odali su počast ovoj mladoj i hrabroj ženi. 

 

``Nakon vjenčanja, njena najveća želja bila je da postane majka``, rekao je nen muž Žang. 

 

``Odabrala je da spase naše dijete, shvatajući da ne može baš sve u životu da bude savršeno. Rekla je da nikada nije zažalila zbog ove odluke``, dodao je on. 

 

``Nadam se da će svi koji nas podržavaju poželiti da se nasmij u životu, kao što je Kvi to radila``, poželio je udovac. 

 

Sa druge strane, među hiljadama komentara na ovu životni priču bilo je i mnogo onih koji nisu opravdavali njen čin. 

 

``Ne mislim da je dobro odustati tako od života, čak i kada znam da je majčinska ljubav najveća. Nije lijepa stvar ako je dijete rođeno i nikada neće zapamtiti majčinsku brigu``, samo je jedan od mnoštva ovakvih komentara.

(b92.net)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.