x

Poznato kada će Nurkić debitovati za Portland!

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić prije nekoliko dana napustio je Denver Nuggetse jer je trejdovan u Portland Trail Baizerse.

Nurkić je u dresu Denvera igrao dvije i pol godine, ali je prije nekoliko dana objavljeno da je on novi košarkaš Portlanda, te da je u suprotnom pravcu otišao Mason Plumlee. Čelni ljudi Portlanda potvrdili su da imaju velika očekivanja od našeg košarkaša i da su se za Nurkića odlučili jer im je potreban mlađi košarkaš na poziciji centra na kojeg će moći računati u budućnosti.

 

Portland u februaru bilježi jako loše rezultate, a priliku da poprave utisak košarkaši ove ekipe imat će u noći sa srijede na četvrtak protiv Utah Jazza. Nakon večerašnjih utakmica nastupit će mala pauza u NBA jer nam slijedi All Star vikend.

 

Američki mediji prenijeli su danas da će u ovom meču debitovati Nurkić, a to je potvrdio i trener ove ekipe Terry Stotts. Iako je tu tek nekoliko dana čini se da Nurkić nema vremena za adaptaciju jer će već večeras biti ``gurnut`` u vatru.

 

``Naravn da želimo Nurkiću dati šansu već u večerašnjoj utakmici iako se još uvijek nije uklopio u našu igru. Želimo da vidimo koliko može pružiti ekipi protiv Utaha, on je jako vješt košarkaš i nadam se da ćemo iskoristiti najbolje što on ima``, rekao je Stotts.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.