x

Poznato koliko će Edin Džeko pauzirati zbog isključenja protiv Grka!

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv Grčke (1:1) u derbiju 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine igrati u Rusiji.

U Atini smo nesretno izgubili dva boda, s obzirom na to da je Georgios Tzavellas postigao izjednačujući pogodak 20 sekundi prije isteka pete minute sudijske nadoknade.

 

Uz to, deset minuta prije kraja Edin Džeko dobio je crveni karton, ali srećom, Dijamant će biti na raspolaganju selektoru Mehmedu Baždareviću za ``revanš`` koji ćemo sa Grcima igrati 9. juna u Zenici.

 

- Džeko će pauzirati jednu utakmicu, jer je dobio drugi žuti, a ne direktan crveni karton. Iz FIFA nam nisu tražili dodatne izjave, tako da će naš kapiten propustiti samo predstojeći meč protiv Gibraltara koji igramo 25. marta naredne godine na Bilinom polju - rekao je za Faktor Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba fudbalske A reprezentacije BiH.   

 

Meč protiv nekadašnjih evropskih prvaka obilježila su i divljanja na tribinama. Domaći navijači istakli su sramni transparent „Nož, žica, Srebrenica“, zbog čega će domaći Savez biti kažnjen.

 

S druge strane očekuje se i kazna za N/FSBiH zbog bakljade naših navijača nakon vodećeg pogotka u 32. minuti. Međutim, Disciplinska komisija FIFA još nije zasjedala, a iz Züricha nije zatražen dodatni izvještaj iz našeg Saveza.  

 

Izvor: Faktor.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.