x

Predrag Šarić: Dario nam se ne javlja, ne znamo gdje je!

Hrvatski košarkaš Dario Šarić bio je neraspoložen nakon eliminacije Hrvatske sa Evropskog prvenstva od Rusije. 

Njegov otac Predrag Šarić, u razgovoru za Sportske novosti otkrio je da ne znaju gdje se on nalazi, kao i da se nije nikome javio nakon povratka sa Eurobasketa.

 

``Dario se ne javlja na telefon. Ni meni niti majci. Ne znamo ni gdje je. Navodno se kod dolaska u Zagreb nije ni pozdravio s ostalim reprezentativcima. Moje informacije ne idu dalje od njegove žalbe prije utakmice da mu `smeta što ga opterećuju imperativom uspjeha, tačnije osvajanjem medalje```, rekao je Šarić. 

 

On se pita zbog čega njegovog sina u takvoj situaciji nije zaštitio neko od čelnika saveza. 

 

``Do mene je u međuvremenu samo došla neslužbena informacija da je glavni uzrok njegovom raspoloženju činjenica da su ga dan prije utakmice u mentalnom smislu izmaltretirala, da ne kažem iznapadala, dvojica starijih reprezentativaca. Mogu izgovoriti i imena tih dvojice košarkaša koji, vjerujem, neće više nositi hrvatski dres. No ne želim spekulirati bez jasne potvrde da je to istina.  A Dario mi se, kako rekoh, ne javlja. Ako se tako nešto zaista dogodilo, zašto ga nije zaštitio selektor? Zašto nisu reagovali Dino i Stojko? Nemoguće da niko nije znao šta se dešavalo``, rekao je Šarić za Sportske novosti.

 

Hrvatska je eliminisana u osmini finala od Rusije poslije teškog poraza 101:78, a jedan od glavnih krivaca je u očima hrvatske javnosti bio je upravo košarkaš Philadelphije. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.