Predstava „Brašno u venama“ u ponedjeljak i utorak na sceni SARTR-a!

08.02.2016 18:00
predstava-brasno-u-venama-u-ponedjeljak-i-utorak-na-sceni-sartr-a-main

Predstava, u režiji Borisa Liješevića, rađena prema tekstu Igora Štiksa “Brašno u venama“ ponovo će biti izvedena u ponedjeljak, 08. i utorak 09. februara  u Sarajevskom ratnom teatru u 20 sati.  

Ulaznice za predstavu se mogu rezervisati svakog radnog dana od 10 do 16 sati putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox https://www.facebook.com/sartr1992/ . Cijena iznosi 10KM, a omogućen je popust za učenike, studente i penzionere.

 

„Brašno u venama“ je predstava o porodici koju je rat rasuo po svijetu, a koja se poslije više od 20 godina susreće u jednom gradu, jednom stanu, jednoj noći. Ovo je ujedno i praizvedba teksta koji govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i suočavanjem sa prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života. Drama povratka, susreta, progovaranja, krivice, prevazilaženja, raspleta i  pomirenja.

 

Uloge u predstavi ostvaruju Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić. Produkciju predstave potpisuju Sarajevski ratni teatar i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS.

 

Na 55. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS ova predstava osvojila je dvije nagrade: Nagradu Zlatni lovorov vijenac za najbolje glumačko ostvarenje koja je pripala glumici Kaći Dorić i nagradu „Magazina Dani“ – „Hrabri Novi svijet“. Također, predstava je osvojila dvije nagrade na XXXII susretima pozorišta/kazališta Brčko: Grand Prix za najbolju glumicu dobila je Kaća Dorić i nagradu za najbolji dramski tekst bh. savremenog pisca dobio je Igor Štiks i osvojio statuu Zlatno pero.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.