x

Predstavljen Renault Twingo III!

Nakon što su njemački mediji ekskluzivno objavili prvu fotografiju novog Twinga, Renault je putem interneta javnosti ponudio i oficijelni album sa nekoliko fotografija eksterijera, te kratki promotivni video. Podsjećamo da je službene premijera najmanjeg Renaulta zakazana za 4. mart i “novinarske dane” na sajmu automobila u Ženevi, koji svoja vrata za posjetioce otvara dva dana kasnije 6. marta.

Dvadeset godina nakon predstavljanja prvog Twinga Renault je ponudio radikalno drugačiju koncepciju svog malog gradskog automobila, koji će od sada imati karoseriju sa petoro vrata. Novi Twingo razvijen je u saradnji sa njemačkim Daimlerom i leži  na istoj platformi kao i sledeća generacija Smarta, čija premijera se tek očekuje. Dizajn automobila koji potpisuje Laurens van den Acker, direktor Renaultovog industrijskog dizajna, u velikoj mjeri je razrada atraktivnog trovratnog konceptna Twin`Z Twin`Run iz 2013. godine. U atletskim proporcijama i sportskom nastupu ovog koncepta mnogi su vidjeli i obrise legendarnog Renault 5 modela, odnosno njegove najjače verzije R5 Turbo.

Prednji dio automobila krase veliki Renaultov logotip i mala lakirana crna maska, dok dizajn glavnih svjetla oblikom podsjeća na aktuelnog Twinga. I kombinacija okruglih dnevnih LED dioda u odbojniku i svjetala za maglu u uglovima usisnika za vazduh asociraju na dizajnerska rješenja sa prošlog modela. Na prvim oficijelnim fotografijama moguće je vidjeti da je bravica zadnjih vrata “skrivena” u okviru prozora kao kod broj većeg Clia, odnosno da se drugi par prozora otvara bočno, kao kod legendarne “petice”. Peta vrata su u potpunosti od stakla, što podiže atraktivnosti zadnjeg dijela kojeg krase i jednostavna, ali originalna poziciona svjetla.

Izvor: automoto.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.