x

Predstavljen novi Master program ``Menadžment i informacioni sistemi``!

Predstavnici kompanije Microsoft BiH i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu su na svečanoj ceremoniji u prostorijama fakulteta predstavili novi Master studij ``Menadžement i informacioni sistemi``. Podršku novom programu svojim prisustvom dali su i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Kemal Kozarić, te rektor Univerziteta u Sarajevu, Rifat Škrijelj. 

„Živimo u svijetu čiju budućnost oblikuju sve savršenije tehnologije, ubrzano generisanje znanja, početak nove ere u cjeloživotnom obrazovanju, kao i  vođenje društvenih i ekonomskih promjena u međusobno povezanom okruženju. Ne morate biti fizički prisutni u najbogatijim i najorganizovanijim sredinama da bi bili dio razvijenog svijeta ukoliko vladate znanjima i vještinama industrija budućnosti. Informacione tehnologije, vještačka inteligencija, Big data, Internet of Things, Cloud tehnologije su samo dio vještina i tehnologija koje utiču na nove, velike i ubrzane promjene u domenu usluga, proizvoda, tržišta i novca. Samo obrazovni ljudi koji vladaju savremenim znanjima i vještinama mogu upravljati promjenama koje su postale konstanta ovog vremena. Ovaj master program, prvi ove vrste u regionu, nastao kroz saradnju akademske zajednice i vodeće svjetske kompanije je prilika za sve one koji žele da budu u koraku s vremenom, kao i za one koji žele promjenu za sebe i svoju kompaniju u skladu sa izazovima koji će odrediti našu budućnost..“ – izjavio je prof. dr Zlatko Lagumdžija, šef Katedre za menadžment i informacione tehnologije i rukovodilac master studija za „Menadžment i informacione sisteme“.

 

Program ``Menadžement i informacioni sistemi`` ponudit će nove, inovativne mogućnosti za učenje, koristit će se Microsoft tehnologije, oslanjajući se na praktična iskustva certificiranih Microsoft trenera. Uvodeći tehnologije u obrazovni sistem unaprijedit će se znanje mladih ljudi, usavršit će svoje vještine, steći određeno iskustvo i zasigurno biti konkurentniji na tržištu rada.

 

``Transformacija obrazovanja kojom bi se odgovorilo na potrebe tržišta rada, kao i na izazove globalnog i digitalnog svijeta, zahtijeva promjenu odnosa između učenja i podučavanja. Obrazovni programi moraju omogućiti izgradnju znanja i pristup informacijama iz različitih izvora i istovremeno omogućiti pristup tehnologijama. Ono što je potrebno je obrazovanje koje studente i mlade priprema za kompleksne izazove – tehnološke, kulturološke, okolišne, društvene i ekonomske – sa kojima će se prije ili kasnije susresti u svom ličnom i profesionalnom životu. Microsoft kao pouzdani savjetnik i partner pomaže obrazovnim institucijama da što jednostavnije prođu kroz proces digitalne transformacije oslanjajući se na rješenja posebno kreirana za edukaciju``, istakao je Omar Krivošija, direktor kompanije Microsoft BiH.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.